Hoppa till innehåll

Det går fortfarande att puffa folk på Facebook

Puffen. En extremt luddig Facebookfunktion framförallt avsedd för kufar, som de flesta av oss sedan länge glömt bort. Café kan nu avslöja att den aldrig helt togs bort.

En av Facebooks absolut tidigaste funktioner var möjligheten att ”puffa” andra människor. Det fungerade på så vis att du gick in på en användares profil, valde ”puffa” och så fick användaren en notifikation om att hen blivit puffad. Mottagaren av puffen kunde sedan välja att antingen ignorera det här vagt obehagliga närmandet, alternativt puffa tillbaka. Och så kunde man hålla på så där i princip hur länge som helst.

Funktionen togs bort för många år sedan och har sedan dess varit blott ett digitalt minne av en oskyldigare tid.

Trodde vi.

Det visar sig nämligen att trots att Facebook försökt plocka bort puff-möjligheten så finns det fortfarande sätt att komma åt den. Den är inte helt borta, den är bara undangömd och Café kan nu avslöja var den finns. Goda nyheter för alla som vill bete sig lite märkligt mot andra människor online, fast med en krydda av 2016.

Hur gör man då för att puffa andra helt oskyldiga människor år 2023?

Det är enklare än man kan tro. Du går helt enkelt in i sökfältet högst upp i appen eller webbläsaren. Skriver in poke, trycker på enter. Och där har du det. Relikerna av ett lite konstigare, men också lite roligare Facebook. En många år gammal lista över folk som puffat dig som aldrig fick en puff till svar. Men också möjligheten att puffa vem. Som. Helst.

Här kan du puffa människor in på småtimmarna och de kommer antagligen först bli chockade och tro att de hamnat i en tidsreva. Sedan kommer du naturligtvis bryskt och lite välförtjänt bli blockad för all framtid. Men det är förmodligen värt det.

Så nu vet du detta. Varsågod och förlåt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.