Hoppa till innehåll

10 groomingprodukter som gör dig fräschare i sommar

Tobias Ivarsson

Med sommarvädret (nåja, men det är faktiskt soligt med jämna mellanrum) kommer nya utmaningar för hud, hår och doft. Här är 10 grymma produkter som gör din kropp redo för att hänga utomhus! Originabild ovan: Frida/Flickr. * * * 1. Duktig deo USA:s snabbast växande hudvårdsmärke har släppt en ruskigt bra deodorant. Härligt doftande av enbär, eukalyptus … Continued

groomingprodukter-start

Med sommarvädret (nåja, men det är faktiskt soligt med jämna mellanrum) kommer nya utmaningar för hud, hår och doft. Här är 10 grymma produkter som gör din kropp redo för att hänga utomhus!

Originabild ovan: Frida/Flickr.

* * *

jack-black-cool-ctrl-natural-deodorant

1. Duktig deo

USA:s snabbast växande hudvårdsmärke har släppt en ruskigt bra deodorant. Härligt doftande av enbär, eukalyptus och mint.

Jack Black Cool Control Natural Deodorant, 189 kr

Biotherm-Sonnenpflege-UV-Defense-Sport-Invisible-Moisturizing-Face-Fluid-SPF-30-50215

2. Skydd för fejan

Jag vet att du vid det här laget vet att du bör använda ett mer skonsamt solskydd för ansiktet. Den här vinnaren är dessutom vattenfast.

Biotherm Homme UV Defense Sport SPF 30 Invisible Facial Fluid, 50 ml/195 kr
 
207725s

3. Magisk mjukgörare

Solen kan vara jävlig mot hyn, inte bara genom att ge cancer, utan även genom att torka ut. Det sistnämnda parerar du med en kropps­lotion. Till exempel den här ultraprisvärda varianten.

c/o Recipe for men Bodylotion 200 ml/99 kr
 
frederic-malle---kommer-storre-bild-snart

4. Sommarmagi

Frederic Malle agerar redaktör för parfymer (”editeur de parfums”). Han låter sin ”doftförfattare” få total frihet att uttrycka sina idéer och presenterar sedan deras skapelser under sitt eget namn. Dominique Ropion ligger bakom den här sommarmagiska doften med bland annat neroli, bergamott och mysk.

Frederic Malle Cologne Indelible 50 ml/1 145 kr

exuviance

5. Boosta hyn

Börjar 30-strecket närma sig? Eller har du passerat? Ge i så fall hyn lite extra hjälp på traven genom ett serum. Den här varianten är ett koncentrat av ämnena retinol och neo­glukosamin som tillsammans ökar cellförnyelsen och bidrar till en spänstigare hy med bättre lyster. Låter som hokuspokus, men funkar verkligen. Appliceras förslagsvis under din fuktighetskräm nattetid.

Exuviance Super Retinol Concentrate, 30 ml/599 kr
 
MediBac-Clearing-breakout-control

6. Trotsa problemhyn

Får du problemhy av värme och sol på sommaren? Gardera med det här koncentratet som motverkar och förebygger blemmor samt dämpar rodnad – utan att torka ut.

Dermalogica Breakout Control 30 ml/535 kr
 
BeautySun2

7. Bästa budgetskyddet

Lägg inte en förmögenhet på ditt solkskydd för kroppen. Förutom att den här produkten gör själva jobbet utmärkt har den även några andra fördelar som du inte visste att du behövde:

1) Den kommer i en sprayflaska som kan användas upp och ner, vilket under­lättar appliceringen.

2) Formulan är spetsad med mentol och verkar därför för att stimulera de sinnesceller i huden som känner svalka. Hyn känns fräschare och avsvalkad efter applicering.

Nivea Sun Protect & Refresh Cooling Mist SPF 20, 200 ml/130 kr

vichy-capital-soleil-solstift-spf-50-plus-0

8. Skydda läpparna

Skydda dina läppar med ett solstift med hög faktor. Kan med fördel även tjänstgöra för att skydda utsatta områden som näsa, kinder och öron. Helt enkelt ett klockrent komplement till ditt ansikts- och kroppsskydd.

Vichy Capital Soleil Solstift SPF 50+, 129 kr

lacoste-eau-de-lacoste-l1212-jaune-eau-de-toilette-175-ml

9. Dofta sommar

Lacostes doftserie L.12.12 har inspirerats av enkel­heten och sportigheten i varumärkets klassiska pikétröja. Serien består numera av sex olika dofter. Tillskottet Jaune (franska för gul) är den bästa hittills.
I alla fall om du är ute efter en somrig, citrusspetsad och aromatisk doft.

Lacoste L.12.12 Jaune, 50 ml/490 kr
 
muji

10. Packa om

Du lär inte sova hemma hela sommaren. Genom att frakta dina produkter i småburkar spar du plats i necessären. Den här versionen kan du även skruvstapla och göra en lång ”groomingkorv” av.

Muji, 5-pack burkar, 39 kr

Patrik Hedlund

* * *

Läs också!

19 rusdrycker från tonåren som du måste ha vuxit ifrån nu

Time-lapse: se killen odla ett helskägg på 365 dagar

David Hellenius visar upp sin bikinikropp – ”här får man äntligen vara sig själv”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.