10 konserter du inte får missa på Gröna Lund i sommar!

Gröna Lund bjuder på fler konserter än någonsin i år, hela 65 stycken. Här är de 10 bästa – som du inte får missa!

Joel Linde  |  Publicerad 2016-04-20 13:30  |  Lästid: 3 minuter

2016 blir ett rekordår för Gröna Lund, med 65 konserter mellan den 5 maj och den 30 september. Café har listat 10 av de vi tror kommer bli de tyngsta och bästa upplevelserna, i datumordning. Alla börjar kl 20:00.

5/5. Timbuktu och Damn!

Timbuktu & Damn. Foto IBL.

Grönan öppnar ruggigt starkt med Timbuktu och Damn! som är vana att fylla området framför stora scenen till bristgränsen. Missa inte!

12/5. Silvana Imam

Silvana Imam. Foto: Simone Syversson, IBL.
Silvana Imam. Foto: Simone Syversson, IBL.

En av Sveriges just nu hetaste artister. Silvana utsågs till Årets artist på Grammisgalan 2015, hon vann Årets textförfattare på Musikförläggarnas Pris och blev även nominerad till Guldmicken på P3 Guldgalan 2016. Det kommer bli drag!

10/6. Sabina Ddubma

Sabina Ddumba. Foto: HGbild / Mattias Hansson.
Sabina Ddumba. Foto: HGbild / Mattias Hansson.

Sabina blev årets nykomling på Grammisgalan 2016, och hon har redan vid 22 års ålder hunnit leverera hitlåtar som "Not too young", "Scarred for life" och "Effortless". Spotify listade henne förra året som en av de bästa artisterna att hålla koll på, och i det kan vi bara instämma.

20/6.  Joel Alme

Joel Alme. Foto: IBL
Joel Alme. Foto: IBL

Mycket mer sommarkänsla än så här blir det faktiskt inte."Flyktligan" är enligt flera kritiker ett av förra årets bästa svenska album.

21/6. Dropkick Murphys

Dropkick Murphys. Foto: Becker&Bredel.
Dropkick Murphys. Foto: Becker&Bredel.

Dukat för drag med Bostonbandet som rockar på banjo, mandolin och säckpipa i genren som bäst beskrivs som celtic punk. Känner du för att stå still och mysa är nog inte det här bästa kvällen att vistas på Grönan.

Här kan du se hela listan över årets artister på Gröna Lund.

30/6. Bloc Party

Bloc Pary. Foto: WENN
Bloc Pary. Foto: WENN

Bandet är ett av de största inom brittisk indiepop, och de har varit med länge. Gillar du Sonic Youth, Joy Division, Gang of Four och The Cure så kommer det här vara en av de absolut bästa konserterna i sommar.

20/8. Melissa Horn

Melissa Horn. Foto: IBL
Melissa Horn. Foto: IBL

Melissa Horn har tagit en självklar plats på den svenska musiktoppen, och hennes musik har en speciell förmåga att beröra publiken. Det kommer garanterat bli en härlig spelning i sommarkvällen.

25/8. Millencolin

Millencolin. Foto: Manngold.
Millencolin. Foto: Manngold.

Finns det någon som inte har rockat loss till Millencolin? Retoriskt fråga, självklart inte! Bandet blev under 90-talet synonymt med skatekultur, och sångaren Nicola Sarcevic har även haft en stark solokarriär. Men bandet kör fortfarande på, och i sommar är de en given favorit på Grönan.

1/9. Elliphant

Elliphant. Foto: IBL
Elliphant. Foto: IBL

Elliphant intog Stora Scen på Grönan förra året också, och efter succén är det endast naturligt att hon gästar i år igen. Hon har samarbetat med bland andra Major Lazer, Skrillex och Azealia Banks, så hon vet uppenbarligen hur man får folk att dansa.

22/9. Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray. Foto: IBL
Daniel Adams-Ray. Foto: IBL

2010 lärde hela svenska folket sig texten till Daniels megahit "Gubben i lådan". Han har blivit ett givet inslag i den svenska sommaren, och självklart även utanför.

Det här är bara ett smakprov på alla konserter som hålls på Gröna Lund i sommar. Även Backyard Babies, Dada Life, Iggy Pop, Otto Knows och Lionel Richie kommer att stå på Stora Scen, för att nämna några. Här kan du se hela listan över säsongens artister.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-01 10:36