Annons

10 saker vi som bor med en snusare tvingas leva med

"Har man råkat gå och bli förälskad i en man som snusar uppstår plötsligt situationer man tidigare, åtminstone som icke-snusare, inte har kommit i kontakt med och helt enkelt tvingas acceptera" skriver Cafés Thowe Wagner Larsson om livet med en partner som snusar.

Thowe Wagner Larsson
Foto Shutterstock
10 saker vi som bor med en snusare tvingas leva med

Snus i handv‰ska Foto: Patrik Sjˆling / IBL BildbyrÂ


I början är det lätt att sätta sig på tvären, tycka si och så och skaka förundrat på huvudet när vanor som är signifikanta för snusare träder fram.

Men… För den man älskar står man ut med det mesta. Eller?

Här är 10 saker vi som bor med en snusare tvingas leva med:

1. Tron om att snus är miljövänligt och går att slänga i komposten  

Annons

Den ständiga ursäkten ”Det är ju organiskt!” när han slänger snus på marken eller ännu värre – i föräldrarnas kompost. Nej, det är inte organiskt. Kika under läppen, ser det naturligt ut där? Nej, precis.

Gilla Cafe.se på Facebook

2. Hans begär av att ta en snus efter sex

För någon som aldrig förstått tjusningen med snus är den, enligt honom, närmast religiösa upplevelsen att stoppa in en snus efter orgasm helt absurd. Kan man få uppleva samma känsla utan nikotin, tack?

3. Att ta bilen till andra sidan stan för att en stock snus är en femtiolapp billigare är helt normalt

Den där kiosken två mil hemifrån ser inte mycket ut för världen, men den säljer en stock snus för rena rama vrakpriset. Att det både tar tid och kostar i bensinpengar verkar inte spela någon roll. Snuset är ju billigare!

4. Snusdosan är en vuxen mans snuttefilt

Den ligger bredvid kudden från kväll till morgon, alltid inom några centimeters avstånd om ett oväntat begär efter nikotin skulle sätta in under natten. Att ha dosan på nattduksbordet är tydligen inte nära nog – nära kroppen ska det vara.

5. Att dagens första snus alltid trumfar morgonmyset

Det är lördag morgon, båda är utvilade och på gott humör. Stämningen för morgonmys är alltså optimal – om det inte hade varit för att det första din partner gör när han vaknar är att stoppa in en prilla i munnen. So much för den romantiken…

6. En del av kylskåpet är till för annat än mat

För oss andra är kylen en plats för mat och dryck medan det för snusare är en parkeringsplats för en stock snus eller två. Givetvis kan en snus inte ligga i rumstemperatur, då blir det ju inte lika gott.

Klicka på pilen nedan för att fortsätta läsa artikeln – eller på pilen tillbaka om du hamnat på sida 2.

1 2

Annons

Dela (238)
Tweeta

Annons


Laddar