Annons
Annons

Salong Betong och Göteborgs Rapé gör extra starkt snus

Anders ”Bleckan” Bleckhorns från Salong Betong har designat dosan till det extra starka snuset Göteborgs Rapé Stark.

Olle Arnell

salong-betong-snus-rape

Duon Danne och Bleckan startade sin första tatueringssalong i Högdalen söder om Stockholm. Sedan dess har de expanderat med fler studios och Salong Betong finns nu även i Sthlm city, på Arlanda och i Malmö.

Annons

Förutom sina fyra tatueringsstudios har Salong Betong även gjort samarbeten med bland andra Frank Dandy (en sjal) och Reebok (en sneaker, läs mer här) och nu har man även designat dosan till det nya snuset Göteborgs Rapé Stark.

Snuset är, precis som namnet illa döljer, en starkare version av det välkända snuset Göteborgs Rapé. Det är Anders ”Bleckan” Bleckhorns som handritat den speciella designen på dosan och snuset finns i Swedish Matchs butiker från och med idag, fredag och finns att köpa på Pressbyrån och 7-Eleven från och med måndag 16 maj. Dosan är tillverkad i dryga 150 000 exemplar.

bleckan-salong-betong-snus

– Det här är första gången vi har låtit en extern partner få fria händer att göra en tolkning av designen för ett av våra mest igenkända varumärken, så självklart var vi petiga i vårt val av partner, säger Jenny Belsco, varumärkeschef för Göteborgs Rapé på Swedish Match i ett pressmeddelande.

– Snus ligger mig varmt om hjärtat och detta har varit ett ärofyllt uppdrag för mig. För åtta år sedan skissade jag fram Salong Betongs logotyp i blyerts utan ritbord i ett renoverat soprum i ett hyreshus och idag har jag, som första utomstående konstnär, fått göra en egen tolkning av Göteborgs Rapé, ett snus med anor från 1919. Det känns mäktigt att ha fått vara med och skapa denna nya produkt, säger Anders ”Bleckan” Bleckhorns, grundare och konstnär på Salong Betong i samma pressmeddelande.

salong-betong-goteborgs-rape

Mer läsning: Salong Betong gör sko tillsammans med Reebok

 

Annons

Dela (225)
Tweeta

Annons


Laddar