11 vanor som folk med hög lön har

Tycker du att det vore skönt att tjäna mer pengar och ha extra cash i fickan men är trött på att försöka vinna storkovan på Stryktipset eller Lotto? Då finns det vissa vanor och tips som du kan ta från högavlönade personer. Det kanske inte gör dig rik – men de kan ta dig en bit på vägen.

Henrik Malmgren  |  Publicerad 2015-09-09 20:36  |  Lästid: 2 minuter

1. De sätter mål som de når

Varje dag sätter högavlönade personer mål som de fokuserar på och arbetar för att uppnå. Målet ska inte vara för stort utan möjligt att uppnå och ofta skriver krösusarna ned målet på papper kvällen innan för att lättare visualisera det. Det är viktigt att sätta både kort- och långsiktiga mål för att ha en så bra plan som möjligt för livet.

2. De äter nyttigt

För att hålla igång hjärnan och vara på tå större delen av dagen äter högavlönade vanligen nyttig mat och mycket grönsaker och frukt. De äter även mindre skräpmat.

3. De ser mindre på tv

Högavlönade personer använder sin tid produktivt och ser inte mycket på olika tv-program som till exempel dokusåpor. Istället tycker de om att utbilda sig genom att läsa eller lyssna på ljudböcker som oftast är facklitteratur om hur man kan förbättra sig själv på olika sätt.

4. De jobbar mycket

Många täta personer jobbar nästan mer än 50 timmar i veckan och är nöjda med det. De tycker om sina jobb och känner att det är värt tiden samtidigt som de vet om när det är dags att koppla bort arbetet och tänka på annat.

5. De tränar mer

Rika människor tar hand om sin hälsa och tränar ofta. Det är även populärt att meditera bland högavlönade personer och bland annat Oprah Winfrey, Rubert Murdoch och Bill Ford har alla sagt att meditation hjälpt de att tjäna ihop sina rikedomar. Det är även vanligare att högavlönade personer använder tandtråd.

6. De sparar pengar

Högavlönade personer tar hand om sina pengar och lägger undan mycket för framtiden till pension och annat. Att vara rik handlar inte bara om att tjäna pengar, utan även om att spara. De flesta riktigt rika personer spenderar inte sina pengar på onödiga saker de inte behöver och lever inte så extravagant som man kan tro.

7. De tar risker

Rika människor förstår att risker kan leda till belöningar och är därför beredda att ta en välplanerad risk. De vet även vad de skulle kunna förlora och har en plan för vad de ska göra i sådana fall.

8. De går upp tidigt

Att vara uppe med tuppen hjälper bland annat USA:s president Barack Obama och Richard Branson att få en bra start på dagen. Att de går upp tidigt ska även göra dem gladare och mer aktiva.

9. De är sociala

Att nätverka och prata med människor verkar vara ett bra sätt att försöka höja sin lön och ta nästa steg i karriären. Rika personer tycker om att träffa nya personer och lägger mycket energi för att behålla vänskaper och andra relationer som kan hjälpa dem i karriären, till exempel ringer de upp affärskontakter för att gratulera på födelsedagar och stora livshändelser.

10. De säger nej när det behövs

Högavlönade människor vill inte ha negativitet, onödigt arbete och annat som de inte får ut något av i sina liv utan säger nej till det. Det här gör att de kan fokusera på viktigare saker.

11. De tycker att de styr över sina liv

Rika människor tror inte att tur påverkar livet utan att bra vanor ger goda möjligheter.

Källor: Business Insider, Fortune, Forbes.

Foto: All Over Press.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 08:24