Hoppa till innehåll

12 bilder som ger dig underbara flashbacks till mellanstadiet

Livet i och runt skolan var så mycket härligare när man var yngre. Minns ni alla de här grejerna? * * * 1. S:et När man väl lärt sig hur man gjorde detta coola S fanns det inget stopp. Överallt och hela tiden skulle man kludda ner det och till slut var hela ens skolböcker … Continued

start_nostalgi

Livet i och runt skolan var så mycket härligare när man var yngre. Minns ni alla de här grejerna?

* * *

1. S:et

När man väl lärt sig hur man gjorde detta coola S fanns det inget stopp. Överallt och hela tiden skulle man kludda ner det och till slut var hela ens skolböcker fyllt av en massa S. Men vad var det som var så coolt egentligen?

sss

2. ”Blyertsknarka”

Hade man stiftpenna kunde man få det att se ut som att man tryckte in den i huden. Jäkligt fräckt!

blyupp

3. Du visste att det skulle bli en magisk lektion när den här rullades in

TV-cart

Synd att det tog 25 minuter för läraren att starta igång filmen.

4. Gogos

Dessa små plastfigurer i fräna färger var vad ens liv kretsade kring. Det gällde att samla på sig så många som möjligt och man tävlade antingen genom att slänga de på varandra över ett bord eller att försöka komma närmast en vägg. På så vis vann man motståndarens plastfigurer.

gogos

5. Pogs

När det kom till Pogs gällde det att ha den coolaste, hårdaste och tyngsta Slammern. Den som hade det var kung på skolgården.

pogs

6. Pokémonkort

Gotta catch ’em all! Aldrig har väl ett slagord passat så bra till hur man kände för Pokémonkorten. Man skulle bara ha alla. Den mest åtråvärda och värdefulla? Självklart det glittriga kortet med Charizard. Enligt obekräftade rykten kunde man lösa ut de ovanligaste korten mot pengar i leksaksaffären.

pokemon

7. Paint

Visst gjorde alla såhär när de lekte i Paint?

paint

8. Fråga chans-lappar

Det är oklart hur många sådana här lappar som har skickats fram och tillbaka i svenska klassrum men det krävdes nog en halv regnskog för att hålla brevväxlingen rullande. Man la också alltid dit ett kanske också, för det hade varit för tungt att få ett rakt nej.

chanslapp

9. Knäckebröd + Aromat

När man väl uppfann denna smaskiga kombo fanns det ingen hejd. Varenda knäckebröd skulle ha ett lager Aromat på sig, och rejält skulle det vara!

knacke_aromat

10. Pennvässare

I de flesta klassrum fanns den här olidliga pennvässaren. Det alltid krångel och det blev aldrig lika bra vässat som i de små vässarna av plast. Och det lät det som att man krossade metall och hela klassrummet stannade upp medan du vässade pennan.

pennvassare

11. Overhead-apparaten

Finns det någon lärare genom världshistorien som har lagt pappret åt rätt håll på första försöket?

overhead

12. Datamuskulan

Det var alltid någon som skulle sno de där kulorna i mössen. Vilket resulterade i ett vansinnesutbrott hos den som skulle använda musen efteråt.

muskula

Henrik Malmberg

* * *

Mer kul!

11 ondingar från barnprogram som fortfarande ger oss kalla kårar

20 påskharar som får oss att vilja fly omedelbart

12 saker bara du som bor i Stockholm förstår

7 situationer du fullkomligt avskyr när du sitter fast i trafiken

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.