Annons
Annons

omslag

Stockholm har värst bilköer i hela Norden. Även om du inte har ett körkort själv så har du suttit i passagerarsätet och sett trafiken krypa fram och känt stressen klia i kroppen. Här är 7 situationer som du garanterat känner igen från en trafikstockning. 

* * *

Annons

1. När du väljer fel fil

angry1

”Jag vet hur det här fungerar, flyttar jag mig till den där filen så kommer den att tvärdö. Jag vet det. Fast nu verkar det faktiskt som att det flyter på bättre i den filen. Äsch jag provar. FAN.”

Gilla Cafe.se på Facebook

 

2. När cyklister dyker upp i döda vinkeln

angry31

De är som små irriterande flugor för oss bilister. Små cykelfjantar med snabba glasögon som susar förbi och förväntar sig att bilister ska ta ansvar för att de inte ska flyga över styret.

Ödmjuk bilist: ”Okej, här finns en lucka. Nu tittar jag först i alla speglar och sen så svänger jag ut lugnt”

SWISH!!

Cykelfjant: ”ÖHHH! Se dig för jävla mördare!”

*Knyter handen i fickan*

 

3. När någon klämmer sig emellan

angry2

Trafikstockningen lockar fram det värsta ur vissa människor. Vissa tror att den mångåriga bilisthedern är till för att rivas och att köbildning lättast löses genom någon darwinistisk ”survival of the fittest”.

 

4. När folk smyger fram

angry5

Du rycker med huvudet fram och tillbaka och försöker få syn på hur köbildningen utvecklar sig. Bromsljusen slocknar och pärlbandet av bilar börjar smyga sig fram.

”Härligt! Nu så!”

Du lägger i ettans växel och gör dig redo att trycka lätt på gasen.

”Men vad nu då – varför kör han inte? Varför kör du inte? Alla åker, kör då jävla söndagsåkare! NU SMYGER IDIOTER FRÅN ANDRA FILEN IN I VÅR!”

 

5. När du hamnar bredvid en stirris

angry6

Du kommer inte undan. Du plågas i din egen bil. Du känner dig som en myra och någon koncentrerar solens strålar på dig genom ett förstoringsglas. Har han tittat bort nu? Du vrider på huvudet. Två påträngande ögon tittar fortfarande girigt på dig. Du försöker agera vanligt men alla rörelser blir extremt onaturliga – du försöker dig på en naturlig gäspning men du spelar över och skäms.

 

6. Taxijävlar

angry7

Taxichaufförer har någon slags självupplevd carte blanche i trafiken – de kryssar över refuger, gasar ledigt ut i bussfiler och kör skamlöst mot rött. De är bilköernas Hells Angels, de laglösa bovarna som kör över plåt för att ge sina kunder den allra kortaste restiden.

 

7. När du träffar på en buss

nomnom

Bilköernas Brontosaurus. De är högst upp i näringskedjan. Deras blotta storlek fullkomligt slukar gata. Och det värsta är att de alltid har företräde, de har egna bussfiler och även om du gillar idén med kollektivtrafik i övrigt så avskyr du när de gigantiska tusenfotingarna i plåt ska trycka sig in framför dig.

Erik Lejdelin

* * *

Läs också!

12 saker bara du som bor i Stockholm förstår

13 stadier alla som söker jobb går igenom

11 ondingar från barnprogram som fortfarande ger oss kalla kårar

 

Annons

Dela (21)
TweetaLaddar