12 rum på lyxhotell inspirerade av världens största modedesigners

Deras kläder är kända världen över, men de har även influerat inredningen på lyxhotell. Här är 15 vackra hotellrum som designats och inspirerats av några av de främsta modeikonerna.

Nanna von Knorring  |  Publicerad 2016-11-21 11:58  |  Lästid: 4 minuter

Christian Dior

hotell-dior
Foto: St. Regis

Hotellsviten ”The Dior Suite” är inspirerad av couture-husets ateljé i Paris och inredningen går i ljusa nyanser av grått, vitt och violett. Sviten ligger i hotellet St. Regis i New York med en vy över Central Park och Fifth Avenue. I sviten finns matbord för åtta personer, ett stort vardagsrum, sovrum och ett badrum i marmor.

Diane von Furstenberg

hotell-dvf
Foto: Claridge’s

Diane von Furstenberg är känd för sin eklektiska stil med mycket mönster och färg och hennes stil är genomgående i ”The Grand Piano Suite” på hotellet Claridge’s i London. Sviten har två sovrum, en privat bar och flera eldstäder. Dessutom pryds väggarna av Diane von Furstenbergs egna fotografier och det finns självklart ett stort piano.

Gianni Versace

hotell-versace1
Foto: Palazzo Versace

Palazzo Versace var världens första hotell som profilerade sig som ett modehotell. Hotellet, som ligger i Queensland i Australien, är en hyllning till den avlidne designern Gianni Versace och inredningen går i klassisk Versace-stil med starka färger och mönster.

Tiffany’s

hotell-tiffanys
Foto: St. Regis

En svit som är inspirerad av det ikoniska ”Tiffany’s” och influenserna går inte att ta miste på. Matsalen har väggar i den klassiska turkosa färgen och inredningen går i en klassisk elegant stil. Sviten ligger i hotellet St. Regis på centrala Manhattan.

Coco Chanel

Hotell-Chanel
Foto: Ritz

Coco Chanels svit, designad av modeikonen själv, finns på hotell Ritz vid Place Vendôme i Paris. Coco Chanel bodde själv i hotellsviten i 34 år. I sviten finns bilder, teckningar och fotografier från hennes egen samling. Den eleganta sviten går i vita nyanser med mörkare accenter.

Bottega Veneta

hotell-bottegaveneta
Foto: St. Regis

Modehusets egen svit finns på hotellet St. Regis i Rom, Italien. Sviten är inredd av Bottega Venetas creative director Tomas Maier. Hotellrummet går i naturnära färger och rymmer upp till sex personer.

Giorgio Armani 

hotell-armani
Foto: Armani Hotel Dubai

Hotellet "Armani Hotel Dubai" titulerades världens lyxigaste hotell år 2016. Designern har själv inrett hela hotellet och dess 160 rum som ligger i skyskrapan Burj Khalifa. I hotellet finns bland annat väggar av italienskt läder, flera restauranger och ett spa.

Karl Lagerfeld

hotell-lagerfeld2
Foto: Patrick Hellmann Schlosshotel

Sviten "Grunwald Suite" har inretts av ingen mindre än Chanels designer Karl Lagerfeld. På dess dryga 100 kvadratmeter finns bland annat ett badrum designat i art deco-stil, en privat balkong och ett sovrum inrett i romantiskt rosa. Sviten finns på Patrick Hellman Schlosshotel i Berlin.

Alice Temperley

hotell-tipi
Foto: One&Only Resorts

Alice Temperley designade inte ett klassiskt hotellrum, utan ett tipi-tält på hotellet One&Only Le Saint Gérans privata strand på Mauritius. Hotellets gäster erbjuds möjligheten att njuta av en privat middag på stranden. Tältet är inrett i en bohemisk stil och från taket hänger det en kristallkrona.

Diane von Furstenberg

hotel-dvf
Foto: One&Only Resorts

Diane von Furstenberg har inte designat bara ett hotellrum i London utan även en takvåning på One&Onlys hotell på Hayman Island. Våningen är 160 kvadratmeter stor och inredd med mycket mönster och färg som känns igen från designerns kläder. Det finns två sovrum och badrum, ett stort vardagsrum samt en stor balkong.

Donatella Versace

hotell-versace3
Foto: Palazzo Versace

Det andra Versace-hotellet designades av Donatella Versace och öppnade så sent som i juli 2016. Hotellet, som ligger i Dubai, har 216 rum, varav de lyxigaste rummen på hotellets översta våning har egen pool, jacuzzi, terrass och vy över staden.

Oscar de la Renta

Tortuga Bay Punta Cana Resort
Foto: Tortuga Bay Punta Cana Resort

Oscar de la Renta designade hela hotellet Tortuga Bay i Dominikanska republiken innan han gick bort år 2014. Hotellet har en privat strand och består av 13 villor. På hotellet finns även spa, tenniscenter och ett naturreservat.

Mer läsning från Café!

Här är hotellet i Göteborg som utsetts till Sveriges lyxigaste

9 riktigt coola svenska hotell – bo i ett ufo, en stubbe eller en gruva

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-06 08:57