Annons

13 tecken på att du har blivit precis som din pappa

Ju mer vi tänker på det, desto tydligare blir det.

Joel Linde
Foto REX
13 tecken på att du har blivit precis som din pappa

alexander-stellan-skarsgard-far-son

När du var sex var farsan den coolaste, starkaste killen i stan. Det förändrades drastiskt några år senare när du insåg att allt han gjorde bara var töntigt och pinsamt. Nu är du vuxen och alla bitar börjar falla på plats – du är precis som farsan, eller i alla fall många steg närmare att bli gubbe.

Annons

Hur många tecken kan du bocka av?

1. Gubbstönet

Varför gav pappa ifrån sig ett motbjudande, gurglande stön varje gång han intog en sittplats? Jo, för att det inte är så enkelt som det kan se ut att lotsa ner 90 slitna kilon på en liten pinnstol utan att kraschlanda. Det kräver sina stön.

2. Pappahjälpen

Pappa hade alltid svar på allt. Eller hade han det? Han hade åtminstone en åsikt om allt, även om han inte hade en aning om svaret. I modern tid kallas det för att killgissa, och många av oss är allt för bekanta med begreppet.

Gilla Cafe.se på Facebook
dalig-musik

”Musiken var bättre förr!”

3. All ny musik är dålig

Pappa lyssnade bara på massa gubbar, trots att det fanns ny, cool musik från Offspring och Limp Bizkit. Men nu har du också förstått att ”all ny musik bara är dålig och massproducerad, och det görs inga klassiker längre”.

4. Pappamackan

På pappamackan ska allt med. Några sillbitar, lite majonäs, ett par köttbullar, en klump potatisgratäng och det sista kycklinglåret från häromdagen. Kan med fördel toppas med några gamla rädisor och ett stänk äppelcidervinäger. Då var det frånstötande – nu briljant.

5. Skeptisk mot ny teknik

Du har försökt förklara för din pappa flera gånger att det inte heter mailnummer, men nu börjar du inse att tekniken springer ifrån även dig. Men alltså på riktigt, vad ska man ha Snapchat till? Vad är det för fel på mms?”

pappa-skamt

Dåliga skämt har blivit roliga skämt.

6. De tråkiga skämten

Du har nu blivit tillräckligt gammal för att släppa all prestige och dra även de där skämten som riskerar att kosta dig några coolhetspoäng. För även ett dåligt skämt kan bli roligt, om folk bara får skratta åt dig istället för skämtet.

7. Dödsnysningen

När pappa var på väg att nysa tog vi skydd bakom närmsta möbel. Men du har nu själv jobbat upp en nysning som får grannarna att undra om du inhyser vilda djur i lägenheten.

Artikeln fortsätter på nästa sida – klicka på pilen för historierna du återvinner, kläderna du aldrig trodde du skulle bära och ljudet du aldrig trodde skulle komma ur din mun…

1 2

Annons

Dela (16)
Tweeta

Annons


Laddar