Annons
Annons

17 tecken på att du är vuxen

Tobias Skagerström

dude

Det kommer en tidpunkt i varje persons liv då man inte längre kommer undan med misstag eller missöden för att man är ung och dum. När den gränsen är passerad är du kanske fortfarande lika dum men betydligt äldre och borde veta bättre. Här är 17 signaler på att du inte längre räknas som barn utan har tagit steget in i vuxenlivet med allt vad det innebär.

* * *

Annons

1. Mataffär klår tv-spelsbutik

Du blir gladare av att hitta en billig mataffär än att gå in i en tv-spelsbutik. Väl i mataffären behöver du en vagn och inte en korg för att handla.

Halloumi är det nya Halo helt enkelt.

2. Se, men inte röra

När du köper kuddar, ljus eller andra saker som inte ska användas utan är till för att se på och ska imponera på gäster så är du vuxen. Då är det dags att inse att en del av det roliga i barnlivet är borta.

Om du även blir riktigt arg så fort någon rör eller använder kudden som du köpt för att väcka beundran och visa att du mognat så är du nästan för vuxen. Lite kuddkrig måste man ändå få ha ibland.

3. Dina föräldrar lånar pengar av dig

Tidigare var det tvärtom, men nu är tiden borta när du fick veckopeng och försökte tigga till dig ännu mer pengar. När du har blivit vuxen så har maktförhållandet ändrats och det är du som får agera som bank. Men använd inte din nyvunna styrka på fel sätt och försök verkligen inte kräva att dina föräldrar ska städa sina rum, dammsuga eller damma lite i gengäld.

4. Du tar hem ett barn från sjukhuset som faktiskt är ditt

Kanske det största tecknet av de alla att du är vuxen när du faktiskt ska ta hand om ett barn.

bebis

5. Semesterglädjen

Du inser att du blir överlycklig av fyra veckors semester medan ditt yngre jag tyckte att sommarlovet var alldeles för kort.

6. Du har noll koll

Du inser att du egentligen inte vet hur någonting fungerar på riktigt. Till exempel att gå till tandläkaren blir ett helt projekt där man måste boka tid, komma dit i tid på egen hand och bestämma om du ska ha tandförsäkring eller inte. Det var aldrig så krångligt när mamma eller pappa fixade allting.

7. Nya oväntade känslor av ansvar

Du säger till barn att de inte borde göra det där själva utan ska vänta tills det kommer någon vuxen eller ansvarig som kan hjälpa till att tända fyrverkerierna eller vad det nu kan vara.

8. Tvättstugan styr ditt liv

Du tackar nej till att göra saker med dina vänner eftersom du måste tvätta. Det är krig om tiderna i tvättstugan och du vill inte förlora slaget om just din åtråvärda tisdagskväll.

tvättstuga

9. Korten i plånboken blir fler

Du blir medlem på en massa olika affärer som du inte kunde namnet på tidigare. Men det är okej för du kommer att använda det där kortet på Clas Ohlson eller Hemtex hur mycket som helst – eller?

10. Ingen dricker längre

Du går på fest – fast de kallas numera tillställningar – och de flesta dricker bara en eller två öl, glas vin eller drinkar.

Det är ju ändå en dag i morgon också…

11. Du oroar dig för vad saker och ting kostar

När du är vuxen mäts tid i pengar och du undrar hur mycket du får ut av att göra saker. Som barn tänkte man alltid att bio var enormt roligt, som vuxen får man en tveksam känsla och ”det där är 140 kronor för mindre än 2 timmars underhållning” är den första tanken som slår en.

12. Bomben är borta

Du går till simbassängen för att träna eller ta det lugnt, inte för att göra bomben och försöka skvätta så mycket vatten som möjligt på dina polare. Snart är du även en del av det där gubbgänget i bastun med alldeles för små handdukar som du alltid har stört dig på.

simmar

13. Nya julönskningar

Du får kläder i julklapp och blir glad över det. Du är även väldigt intresserad av vilket material tröjan gjort av. Mjuka paket har aldrig känts så roligt och givande.

14. Toapappret tar slut

Den dystra känslan när du sätter dig ned på toaletten i din egen lägenhet och upptäcker att toapappret är slut. Det finns ingen du kan ropa efter eller skälla på utan du är själv ansvarig över toalettpappersförrådet och måste köpa nytt.

15. Du relaterar till andra tv-karaktärer

Homer är din nya favorit i Simpsons och inte längre Bart.

16. Du tycker att saker är för sockrigt

De där flingorna är inte lika goda längre och du tömmer inte halva sockerpåsen rakt ned i filmjölken.

flingor

17. Du städar innan polarna kommer över

De där kalsongerna som ligger på golvet kanske ska tas bort ändå. Det blir faktiskt lite snyggare då. Ett annat riktigt tecken på att du har blivit vuxen är att måste bjuda över dina vänner och planera i flera dagar i förväg. En formell inbjudan måste gå ut, annars kan ingen komma över och hänga.

 

Tobias Skagerström

Foto: All Over Press.

Annons

Dela (32)
Tweeta

Annons


Laddar