19 bilder som visar att Netflix nya ”Hollywood” är årets snyggaste serie

Tv-serien Hollywood på Netflix

Det är knappast ett sammanträffande att skådespelarna i serien ville ta med sig jobbkläderna hem.

Markus Aamisepp | Foto: Netflix  |  Publicerad 2020-05-12 16:47  |  Lästid: 3 minuter

Netflix nya Hollywood har fått blandade recensioner sedan den släpptes hos streamingjätten i början av månaden. Serien kretsar kring ett gäng filmarbetare som försöker lyckas i ett homofobiskt, rasistiskt och konservativt Hollywood strax efter andra världskriget. När huvudpersonernas öden korsas på det prominenta filmbolaget ACE studios får vi följa med när de utsätts för filmvärldens byråkrati, sexuella maktspel men även se en rad kärleksrelationer som mot förmodan blommar upp i denna filmiska potpurri av dekadens.

Den röda tråden i det hela är att en film om skådespelaren Peg Entwistle, som i förtvivlan av branschens mörker kastade sig ned för Hollywoodskylten och dog 1932, ska produceras med en tämligen kontroversiell rollista. Med den mörkhyade huvudrollsinnehavaren Camille Washington (Laura Harrier) och likaså manusförfattaren Archie Coleman (Jeremy Pope) samt halvfilippinska regissören Raymond Ainsley (Darren Criss) möter filmbolaget arga horder av vita motståndare som tycker att enbart kaukasier hör hemma på biodukarna. Dessutom är väldigt många av rollfigurerna homosexuella vilket Ku Klux Klan, som bränner upp ett och annat kors i serien, inte direkt heller samtycker kring.

Bland kritiker finns det anmärkningar på snuttifieringen av det faktiska läget under 1940-talets Hollywood. Trots de bakåtsträvande och konservativa element som visas upp i serien är det bara en bråkdel av hur homofobisk och rasistisk branschen var under den tiden. Regissören Ryan Murphy har istället skapat en medryckande och estetisk serie med riktigt bra tempo, kanske inte helt olikt det du ser i Glee – ännu en serie Murphy står bakom.

Men vältrandet i djupare maktanalyser kan vi lämna åt filmexperterna. För om det är något som bör hyllas i denna serie är det de snitsiga 40-talsutstyrslarna som man tacksamt exponeras för under seriens gång. Det krävs egentligen bara en snabbtitt på trailern för att förstå att hela serien är en enda glamourös modeshow av rysligt snygga 40-talskläder. Ja, med alla bowlingkragar, skräddarsydda kostymer, cardigans, västar och spexiga slipsar är det inte konstigt att många av skådisarna faktiskt ville ta med sig jobbkläderna hem (ja, det var verkligen så).

Café tycker alltid det är kul när en film eller serie med duktiga stylister i produktionen får se dagens ljus. Därför har vi samlat ihop 19 bilder som du inte bara kan ta egen garderobsinspiration från, utan som även visar att Hollywood antagligen är årets snyggaste serie.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-05-12 16:48