Annons
Annons

Vägra växa upp! Cafés Kjell Häglund listar 21 prylar som du bara måste lägga vantarna på, kosta vad det kosta vill. Och det kostar från 200 till… ja, 100 000 kronor, men så är det ibland.

* * *

Annons

1. KÖR ÖVER ALLT

Polaris Sportsman WV850 H.O.

Okej, det är en investering likvärdig med att köpa bil. Men jösses vilket terrängmonster från amerikanska Polaris – gränsande till stridsvagnskänsla med de luftfria hjulen som ska stå pall för att bli beskjutna.

Gilla Cafe.se på Facebook

Köp den för 100 000 kronor på polaris.com

2. SPELA IN IGEN

Thumbs Up iRecorder

Ser ut precis som en plastig kassettbandspelare från 1970-talet men är en iPhone-högtalare – och play/rew/ff- och volymknapparna funkar!

Köp den för 440 kronor på Iphonebutiken.se

3. BLANDA SMARTA DRINKAR

Bartendro

En tekniskt genial drinkmixer-robot som kan fås med från 3 och upp till 15 pumpar. En flarra under varje, lägg in eller hämta recepten och styr via surfplatta. Cocktailparty 2014!

Köp den för 4 600 kronor på partyrobotics.com

4. INRED MED LIV

Biorb Life Portrait

Nanoakvarier, det vill säga ovanligt små akvarier, är hett både bland akvarie- och inredningsintresserade. En hel undervattensvärld i en snygg och lättskött liten låda.

Köp den för 3 995 kronor på cyberzoo.se

5. FÅNGA DINA BÄSTA TRICK

Soloshot

Nu slipper du tjata på polarna att actionsportfilma dig när du simmar, surfar, skejtar, hojar eller parkourar. Stativet där du strappar fast din videokamera följer dig via ett sändararmband.

Köp den för 5 000 kronor på NK Sport & Fritid

6. PERFEKT FÖR TV-FEST

Top Dawg Hot Dog

Lika perfekt under Sportsöndag i tv-soffan som på gårdsfesten. Professionell kvalitet, byggd i stål, fixar upp till 18 perfekta korvar på en gång.

Köp den för 1 300 kronor på Overstock.com

7. DRA IVÄG I 160

Traxxas XO-1 RC Supercar

Världens snabbaste radiostyrda elbil! Den är 70 cm lång når 160 km/h efter optimering via iPhone-app. Mäktigt rusframkallande!

Köp den för 6 995 kronor på Hobbex.se

8. BRYGG ÖL MED MOBILEN

Brewbot

Hipstertrenden med mikrobryggerier har just fått ytterligare en nördinjektion. Brewbot är en hel liten bryggerilåda, utsökt handbyggd, som du kopplar upp dig mot med en mobilapp. I den väljer eller skapar du receptet, stämmer av checklistan, brygger samt adderar ingredienser och tappar upp när appen säger till.

Finns för cirka 18 000 kronor på Brewbot.io

9. FILMISK SUPERDATOR

HAL 9000

En exakt metallreplika av den legendariska talande superdatorn i Stanley Kubrick-filmen 2001: A Space Odyssey. Gjord i skalenlig storlek efter samma ritningar som den i filmen. Det röda LED-ögat, samma röst, samtliga 15 filmrepliker – och den svarar på din röst! ”You’re going to find that rather difficult without your space helmet, Dave.”

Köp för cirka 3 300 kronor på ThinkGeek.com

10. DIN EGEN DRÖNARE

Lehmann LA100 Unmanned Aerial Vehicle

Remma fast en GoPro-actionkamera på denna lilla drönare och snurra i gång propellern, och se den flyga iväg. Snart återvänder den med en femminuters höghöjdsvideo (komplett med electronica-soundtrack!) över omgivningarna.

Köp för cirka 11 000 kronor inklusive frakt på LehmannAviation.com

11. FÖRBÄTTRA DIN SVING

Swingbyte

65 gram lätt fäster du den på golfklubban – och Swingbyte svarar med en exakt analys av din swing via surfplatta eller smartphone.

Köp den för 1 890 kronor på swingbyte.com

12. PANGA PÅ POLARNA

Nerf N-Strike Elite Centurion Blaster

En surprise-hit på hippa afterwork-lekar i New York, där vuxna skjuter på varandra med leksaksvapen. Ladda ”the Nerf” med pilar och skjut. Räckvidd på 30 meter.

Köp den för 899 kronor på br-leksaker.se

13. SKICKA UPP DINA ORD

R/C Space Messenger

Skriv in vilka textbudskap som helst och den lilla flygmanicken hovrar upp i luften och lyser ut det. Upp till 20 ord kan lagras. Impar mest i mörkret.

Köp den för cirka 185 kronor på thinkGeek.com

14. FRAMKALLA DINA BILDER DIREKT

iLab Instant Lab Impossible

Gör oldschool-polaroidkopior av dina iPhone-bilder! Ett genuint kemiskt labb som laddas med polaroidfilm, analogiserar och framkallar.

Köp den för 2 190 kronor på Brunosbildverkstad.se

15. FÅNGA VÄRLDEN

Ricoh Theta

Rolig kamera som låter dig ta ”Cosmonova-bilder” – tryck på knappen så plåtas hela rummet av som en enda stor, välvd bild.

Köp den för 399 kronor på pentaxwebstore.com

16. FAR OCH FLYG

Helo TC

Skön attackhelikopter som styrs via en app i praktiskt taget vilken smartphone eller surfplatta som helst – roligaste styrsättet är att bara luta telefonen som du vill att den ska flyga. Hitta på uppdrag, lagra färdplaner, kontrollera lysdioderna.

Köp för 480 kronor på Griffintechnology.com

17. RITA I 3D

3Doodler

Rita fritt med pennan och den bildar streck i luften (eller på en yta) med upphettad plast som omgående stelnar till exakt den 3D-form du ritar.

Köp den för cirka 700 kronor på The3doodler.com

18. FÅ UPP FARTEN

Ego-Kits

Den nyss så pensionärsmossiga cykelmotorn är tillbaka, i en ny generation som korsar mountainbike med moped – perfekt för bergsturer.

Köp för cirka 21 000 kronor på Ego-kits.com

19. ISKALLA SHOTS

Jagermeister Shotmeister

Visst, du kan ha flarran i frysen och hälla upp själv. Men hur kul är det, jämfört med en Shotmeister? I med en liten Jäger, sen får du perfekt iskalla shots med ett knapptryck, precis under nollgradigt.

Köp för 1 300 kronor på Tapmachine.com

20. STÄM GITARREN

Roadie Tuner

Uppgradering av den traditionella gitarrstämmaren, en hel liten robot som synkar med iOS-app (som håller koll på allt från specialstämningar till strängkvalitet) och hjälper till att stränga av och på.

Köp den för cirka 500 kronor på Roadietuner.com

21. FULL RULLE

High Roller Adult Size Big Wheel Trike

En bullig barntrehjuling – fast för vuxna. Suveränt hantverk i stål, justerbart säte, optimerad för full actioncykling.

Köp för cirka 4300 kronor på HighrollerUSA.com

Av: Kjell Häglund

Ursprungligen publicerad i Café nummer 2/2014 

Annons

Dela (7)
Tweeta

Annons


Laddar