Hoppa till innehåll

11 perfekta julklappar för dig som är ute i sista minuten

Partner

Café listar julklapparna som garanterar mellandagsfrid.

Presentkort på Bokadirekt

Har du en fnasig farbror, svettigt syskon eller hårig halvbror? Oavsett vilka beautyrelaterade defekter det finns inom släkten så finns en lösning inom räckhåll. Tusentals behandlingar under granen, i en enda julklapp! Bokadirekts presentkort är giltigt hos över 9000 salonger inom skönhet och hälsa i hela landet. En perfekt gåva till personen som uppskattar lyxig egentid, och vem gör inte det? Mottagaren kan boka allt från massage eller barberarbehandling till hudvård och träning. Köp presentkort här.

Tofflor från Inabo

Toffelhjältarna på Inabo har precis släppt nya innetofflor som lovar att värma de kallaste av fötter. Det svenska företaget gör lyxiga innetofflor med hög designgrad, tillverkade för hand i Portugal. En perfekt julklapp som passar till det mesta, från en långsam söndagsmorgon till hemmajobb till middagsbjudning. 2 700 kr.

Skinnhandskar från Tiger of Sweden

Varje år står man där, tomhänt och med fjällande handrygg, och förbannar att man har glömt sina handskar någonstans. Årets julklapp borde vara varma vantar, varje år. Cafés favoriter är gjorda i nappaskinn och fodrade i ull från Tiger of Sweden. 999 kr.

Underställ från Haglöfs

Underställ och långkalsonger går att sortera in i den kategori av julklappar som inte är det roligaste att önska sig, men som alltid uppskattas. Man mår piss utan långkalsonger i det här landet, helt enkelt. Haglöfs tekniska underställ är designat för att bäras som ett första lager för alla sorters vinteraktiviteter med en perfekt blandning av komfort och prestanda i en isolerande ull- och polyesterblandning. Från 800 kr.

Abonnemang på Abundo

Årets julklapp är en evenemangsbiljett. Om du är osäker på vilket evenemang din kusin eller farbrors fru föredrar så är ett abonnemang på Abundo det perfekta köpet. Med Abundos presentkort kan du välja mellan teater, konserter, bio, shower, stand-up, konstutställningar och annat i Stockholm och Göteborg. Köparen väljer antal månader och om det ska gälla för en eller två personer. 290 kr/månaden.

Kashmirhalsduk från Filippa K

Det enda som gör vintern uthärdlig är en ordentlig kashmirhalsduk, svårare än så är det inte. Filippa K satsar hårt på att göra sin tillverkning så hållbar som möjligt och gör sina halsdukar i återvunnen ull och kashmir, tillverkad i Italien. 1 000 kr.

Lakan från Juniper

Ingenting – ingenting! – är så lyxigt som nya lakan. Det borde byggas ett Mount Rushmore över känslan att gå och lägga sig i ett par krispiga lakan. Junipers lakan görs på den absolut finaste bomullen i världen och odlas i Kalifornien med så lite miljöpåverkan som möjligt samt att de certifierar hela värdekedjan fram till slutkund för att säkerställa att kunden verkligen får det den betalar för. Från 1 000 kr.

Whisky från High Coast Whisky

Vill du vara helt säker på att göra en man i din närhet lycklig så väljer du kanske en bättre flaska whisky. Svenska High Coast Whisky lanserade nyligen en tioåring single malt för att fira att det har gått ett decennium sedan man tog fram sin första flaska på Höga Kusten. En orökt bourbonfatslagrad whisky som har fått vila de sista åren på sherryfat. 1 650 kr.

Kaffebryggare från Smeg

Manuella italienska espressomaskiner i all ära. Vissa morgnar är man faktiskt inte skitsugen på att hetstampa överprissatta Robustabönor i en kvart bara för att få i sig några droppar morgonkoffein med ”perfekt crema”. Faktum är att det allt som oftast är att föredra att överlämna jobbet till någon helt annan. Förslagsvis Smegs nya helautomatiska espressomaskin. Fyll bara maskinens kaffebehållaren med dina favoritbönor och välj din önskade dryck – espresso, americano, ristretto eller varför inte en hederlig kopp svart kaffe – i snabbvalsmenyn. 7 995 kr.

Pyjamas från MQ

Går man någonsin runt och skrotar lika mycket som man gör i mellandagarna? Det enda plagget värt namnet att skrota i är som bekant en pyjamas. Vad gäller pyjamasar finns det olika skolor. Vill du drapera dig i silke så var vår gäst – men om man vill ha en lite mer nedtonad pyjamas som är lika mjuk är MQ:s variant i en modalmix ett utmärkt val. Från 499 kr.

Padelfodral från Oscar Jacobson

Diskussionen om padelns vara eller icke vara lämnar vi därhän, men om du är biten av racketflugan så bör du göra det rätt utrustad. Oscar Jacobsons stiliga fodral i skinn är utrustat med en axelrem och förslutbart fack på framsidan. 1 299 kr.

Fluga från Eton

Efter att man slutar vara ett barn så är jul mest en kaloristinn förberedelse inför nyår, den riktiga vinterhögtiden. Läge därför att ge bort något som kan komma till användning på nyårsaftonsfirandet. En färdigknuten sammetsfluga är perfekt för dig som vill vara stilig utan strul medan en elegant sidenfluga som knyts själv är det perfekta komplementet till en midnattsblå smoking. Gott nytt år! 599 kr.

Fler julklappstips hittar du i Cafés shop, som du hittar längst ner i höger hörn.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.