4 skrämmande goda romdrinkar som är perfekta inför Halloween
Kusligt goda drinkar står på menyn inför halloweenhelgen.
Skrämmande tider väntar. Halloween står för dörren, och precis som med exakt allting annat så kommer det bli annorlunda i år. Bus eller godis, maskeradfester och skräckfilmshäng i grupp är inställt. Tråkigt, tycker den maskerad-tillvände – kommersiellt jippo, säger människor som inte sällan använder sig just av ordföljden ”kommersiellt jippo”.
Men med tanke på halloweens växande popularitet är det något vi alla helt enkelt får förhålla oss till – halloween blir annorlunda i år. Och lagom till denna upplaga av högtiden har romjätten Bacardi tagit fram fyra enkla recept på skrämmande drinkar som följer högtidens estetiska signum. Vad passar bättre än att bjuda på spexiga drinkar under dystra tider?
Blood Moon
5 cl Bacardi Carta Blanca eller annan ljus rom
3 cl grapefruktjuice
10 cl Ginger Beer
1-2 cl grenadin
Ta fram ett highballglas, lägg i kubis. Rör ner rom, ginger beer och juicen. Därefter häller du grenadin över drinken för att skapa känslan av ”blod”. Garnera gärna med löständer för en läskig touch.
Tropical Ghost
5 cl Bacardi Limon eller annan ljus rom med citrussmak
3 cl ananasjuice
1 cl kokossyrup
6 cl Ginger Beer
2 stänk Angostura bitters
Litchi
Körsbär
Is kyler is, så först i med is i ett highballglas. Blanda ner ingredienserna. Garnera med litchi och körsbär. Kusligt enkelt.
Pineapple Potion
5 cl Bacardi Spiced eller annan kryddig rom
12 cl ananasjuice
En skiva ananas
Fram med ett highballglas, i med is och blanda ner ingredienserna. Dekorera med en ananasskiva.
The Goblin
4 cl Bacardi Carta Blanca eller annan ljus rom
1 cl Midori
2 cl kokossyrup
2 cl limejuice
4 cl ananasjuice
Rostad riven kokos
Fyll en shaker med de flytande ingredienserna och skaka. Fyll sedan ett cocktailglas med is och sila ned blandningen från shakern. Dekorera med rostad kokos. Du kan också börja med att fukta kanten på glasen med hjälp av en limeskiva, doppa sedan den i riven kokos för att få en fin touch på drinken.