5 hetaste nyheterna från E3 – världens största tv-spelsmässa

Bilder från Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, Cyberpunk 2077 och Fifa 20

Den gigantiska tv-spelsmässan E3 2019 i Los Angeles är över. Café hjälper dig att sålla bland mängden nyheter och plockar ut de fem hetaste snackisarna.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-06-12 11:05  |  Lästid: 3 minuter

Nästa generations Xbox, Keanu Reeves som spelbar karaktär i nästa års fräckaste tv-spel, ett nytt Zelda-spel och George R.R. Martin i lag med utvecklarna till ”världens svåraste tv-spel”. Ja, du hör: världens största tv-spelmässa skänkte än en gång kredibilitet till titeln som just världens största tv-spelmässa. Café plockar ut russinen ur E3-kakan och listar de fem hetaste snackisarna.

1. Keanu Reeves är med i vad som ser ut att bli nästa års största (bästa!) spel, Cyberpunk 2077

Releasedatum: 16 april 2020.
Plattformar: Playstation 4, Xbox One och PC.

Finns det någon skådespelare i världen just nu som har mer skjuts i steget än renässansmannen Keanu Reeves? John Wick går som tåget. Han verkar vara en snäll jävel och han KÄNNS omtyckt av precis alla (även om Aftonbladets Hollywood-veteran Magnus Sundholm är av en delvis annan åsikt). Klart karln ska vara en del av nästa års största tv-spel, polska The Witcher-utvecklarna CD Projekts Cyberpunk 2077. Cyberpunk 2077 ser ut att ge tv-spelsvärlden det man alltid väntat på – ett open world-rollspel i Blade Runner-miljö. Med The Witcher-spelen, som snart också blir Netflix-serie, i bagaget finns det ingen anledning att tro att Cyberpunk 2077 kommer att bli undermåligt.

2. Microsoft presenterar nästa Xbox – Project Scarlett

Förväntat releasedatum: höst/vinter 2020.

I år ställde Sony sin presskonferens av oklar anledning, något som öppnade en femfilig motorväg för Microsoft att presentera ett smakprov på nästa konsolgeneration. Project Scarlett, som nästa Xbox heter, snackades upp under Microsofts presskonferens och även om vi inte fick se en fysisk produkt la Microsoft fram fundamenten för vad som blir nästa konsolgeneration. Tillskillnad från Xbox One, där man pratade om mycket annat än just gaming, verkar Project Scarlett handla om en sak: gaming, gaming och åter gaming. Utan att gå in för mycket på de tekniska specifikationerna (det finns det tekniksajter som gör betydligt bättre) ska nästa Xbox i princip helt utesluta laddningstider. Slut på långa hissdfärder där spelet fulladdas i bakgrunden, alltså. Äntligen. Enligt Microsoft är den nya konsolen ungefär fyra gånger så kraftfull som Xbox One. Gott så. Det snackas också om att alla gamla Xbox-spel ska gå att spela på den nya konsolen.

3. Sekiro, Bloodborne och Dark Souls-gängets nästa spel Elden Ring görs ihop med George R.R. Martin

Förväntat relasedatum: Tidigast 2020.
Plattformar: Okänt, men gissningsvis till Microsofts nya konsol Project Scarlett.

”Världens svåraste tv-spel” kallas den japanska utvecklaren From Softwares spel populärt i tv-spelsfolkmun. Det senaste decenniet har de gett världen mästerliga (och nästan omöjliga) Bloodborne, Dark Souls och senast i år Sekiro: Shadows Die Twice (årets hittills bästa tv-spel enligt undertecknad). Under Microsofts presskonferens annonserades From Softwares nästa rollspel Elden Ring, deras största hittills om man ska tro utvecklarna själva. Till det av allt döma stämningsfulla, och svinsvåra, spelet utspelat i ”ett vräkigt rike genomsyrad av en rik och blodig historia" har man tagit hjälp av A Song of Ice and Fire-författaren George R.R. Martin som har varit med och skapat världen. Det är oklart hur mycket Game of Thrones-pappa Martin faktiskt bidragit med rent kreativt, men det lär vi bli varse om vad det lider. Klart är att det kommer bli ett charmant spel, ty From Software gör aldrig ett halvdant lir.

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild får en uppföljare

Förväntat releasedatum: okänt, men räkna med tidigast 2021.
Plattform: Nintendo Switch.

Ett av världens fem bästa tv-spel (subjektiv åsikt som understöds av spelvärldens motsvarighet till IMDB, Metacritics ranking) som lanserades i samband med Nintendo senaste konsolsläpp, Switch, får en uppföljare. Även om Nintendo inte bjöd på något rörligt gameplay från det nya Zelda-spelet vet vi att det är under utveckling och att det är en regelrätt uppföljare till dundersuccén Breath of the Wild. Det rör sig alltså inte om en fristående uppföljare.

5. FIFA 20 får inomhusläge

Releasedatum: 27 september.
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, PC och Nintendo Switch.

”Decisive moment”, ”authentic game flow” och ”improved ball physics” är generiska utvecklarord som EA Sports slänger sig med inför sina årliga utgåvor av världens största fotbollsspel. Till FIFA 20 ska det bli enklare att kontrollera stunderna som kan avgöra en match (decisive moment) och bollfysiken ska ske mer naturtroget. Om spelarna fått uppdaterad AI och försvarsspelarna agerar mycket smartare? Vad tror du. Spelläget Volta är istället nyheten med versalt n. EA skjutsar in sitt gamla FIFA Street i FIFA 20 och det är precis som det låter, gatu- och inomhusfotboll på små planer. I spelläget kan du göra din egen spelare, smycka ut hen efter behag och lira på olika arenor världen över. Café hoppas på ett nytt futsal ish-spelläge som verkligen levererar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-12 12:45