5 julklappstips från Cafés Joel Ågren

Julklappar 2020

Café-redaktionen tipsar om de bästa julklapparna inför julen 2020.

Joel Ågren  |  Publicerad 2020-11-30 12:01  |  Lästid: 3 minuter

Även om det av pandemiförklaringar inte lär bli ett traditionellt ”hela tjocka släkten”-firande av jul i år lär julklappar, trots allt, delas ut i de flesta hushåll. Och med julklappar är det – pandemi eller ej – samma gamla vanliga visa varje år: VAD ska man köpa till partnern, barnen och släkten?

För inspiration i julklappsletandet har Café-redaktionen satt ihop en tipslista med sina favoritjulklappar inför årets julfirande.

Här tipsar Cafés redaktionschef Joel Ågren om mjuka och (mest) hårda julklappar, företrädesvis i färgtonen svart.

1. Suverän smartphone från Apple 

Pris: från 10 075 kronor

Hoppas du på en ny iPhone under granen i år? Av Apples fyra (!) iPhone-lanseringar i höstas så är det mellanmodellen iPhone 12 som alltjämt framstår som det bästa köpet. Den har inte fetast prestanda (värstingen iPhone 12 Pro Max och dess kamera slår all konkurrens, men den 6,7 tum stora skärmen kan upplevas som otymplig och priset är högt) eller det bästa priset (iPhone 12 Mini är billigast, men batteriet är rätt klent och skärmen kan upplevas som fjuttig). iPhone 12 kan däremot stoltsera med en ny slimmad design med snygga skarpa kanter, framtidssäkrad 5G, en imponerande 6,1 tums OLED-skärm som sträcker sig från kant till kant, ceramic shield-glas med fyra gånger bättre skydd mot fallskador än tidigare och en uppdaterad 12 Mpx dubbelkamera med uppdaterat nattläge som tar grymma bilder även i klent ljus. Bra, Apple! 

Köp på: Apple.se 

2. Stärkande sportlurar från Bose

Pris: 2 199 kronor

Med Boses nya sportlurar blir den traditionsenliga bakfyllemilen i snömodd och kastvindar på nyårsdagen något mindre motbjudande. Sport Earbuds är ett par toppresterande, svett- och vädertåliga succélurar med fem timmar batteritid och en närmast magisk motståndskraft mot att ramla ur öronen vid såväl låg- som högintensiv träning. En egenskap man inte är bortskämd med som in ear-brukare.

Köp på: bose.se

3. Snajdig hemmakostym från CDLP

Pris: 3 430 kr (skjorta + byxor) 

Ett drygt år av påtvingat hemarbete och en stilfattig karantäntillvaro präglad av urtvättade collegetröjor och sladdriga sweatpants har knappast gjort underverk för herrgarderoben. CDLP:s nya Home-kollektion är räddningen: den perfekta mixen av loungewear och hemmakostym som får dina Zoom-möten att kännas som en rundtur på röda mattan. 

Köp på: cdlp.com

4. Festlig kokbok av Lotta Lundgren

Pris: 244 kronor

Programledaren, matskribenten och Café-favoriten Lotta Lundgren har beskrivit kokboksgenren som ”ytlig, humorlös och anti-intellektuell”. Hennes tredje kokbok ”Laga mig” är den svidande kritikens antites. En underfundig och formstark samling texter och vardagsrecept i coffee table-format som nyligen utsågs till Årets kokbok 2020. En given klapp till hobbykocken med humor.  

Köp på: Adlibris.com

5. Lyxig kvällsdoft från Tom Ford

Pris: 1 150 kr (50 ml)

Som luttrad modemagasinredaktör har jag genom åren doftat mig igenom min beskärda del av parfymnyheter. De flesta glöms snabbt bort och förpassas långt bak i badrumsskåpet. Med några få undantag. Tom Fords moderna parfymklassiker Oud Wood är ett av dem. En varm, rökig och träig lyxdoft med toppnoter som oudträ, tonkaböna och vetiver. Bär den på nyårsafton och kassera in doftkomplimanger långt in på det nya året. 

Köp på: Tomford.com

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-30 12:01