Hoppa till innehåll

5 julklappstips från Cafés Tom Cehlin

Julklappar
Tom Cehlin Magnusson

Café-redaktionen tipsar om de bästa julklapparna inför julen 2020.

Även om det av pandemiförklaringar inte lär bli ett traditionellt ”hela tjocka släkten”-firande av jul i år lär julklappar, trots allt, delas ut i de flesta hushåll. Och med julklappar är det – pandemi eller ej – samma gamla vanliga visa varje år: VAD ska man köpa till partnern, barnen och släkten?

För inspiration i julklappsletandet har Café-redaktionen satt ihop en tipslista med sina favoritjulklappar inför årets julfirande.

Cafés redaktör Tom Cehlin Magnusson tipsar om julklappar att spraya, suga och skumma med.

1. Bakisparfym från Stora Skuggan

Pris: 1 200 kr.

Med tanke på att den enda kurvan som verkar peka nedåt i det nattklubbsnedstängda Sverige är ens toleransnivå så tyder också mycket på att man kommer behöva hjälp på traven på söndagarna hela vägen in i mars. Svenska parfymeriet Stora Skuggan lanserade nyligen en doft som beskrivs som en bakisparfym. Ett sött och betryggande moln att fylla tomrummet av kemisk ångest, beskriver man det själva som. Det låter som något för januari.

2. Väst från Wales Bonner

Pris: 3 900 kr.

Grace Wales Bonner är världens bästa designer, det kan vi slå fast sedan några år tillbaka. Jag vill inte i onödan vara Chet Hanks, men inget har under året gett mig ett sådant intensivt ha-begär som den här stickade västen.

3. Dammsugare från Alessi

Pris: 1 599 kr.

Nytt år, nytt försök att hitta en rimlig dammsugare. Även om man vet att ett steroidmonster från Dyson skulle lösa alla ens problem så tar det emot att betala sex tusen för rena vardagsrumshörn. I stället: En handdammsugare som också nästan ser ut som någon slags skulptur.

4. Fotobok från Taschen

Pris: 620 kr.

Taschen släppte nyligen sin klassiska fotobok om världens bästa rockband på nytt, med foton av bland annat David Bailey, Andy Warhol och Annie Leibovitz. Det rör sig om ett 24-karatigt killmys som väger in på nästan fem kilo. 1972 års upplaga av Keith Richards med ruttna tänder, blonda slingor och ett kråkkadaver till örhänge är den enda sanna trygghet som finns när vintern blåser snålt.

5. Tvål från Wary Meyer

Pris: 200 kr

Tvål kommer du behöva 2021 också. I Portland (skräll!) gör paret Wary Meyers handgjord hippiegrooming med hög designgrad. Gunry i all ära, men kanske rycker det mer i konsumtionstarmen av en CBD-tvål vars färgsättning är inspirerad av flygbolaget Air Jamaicas plan från 80-talet? Eller vad sägs om transparenta terrazzotvålar inspirerade av italienska formgivaren Ettore Sottsass?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.