8 julklappstips från Cafés Kristofer Steneberg

Julklappar 2020

Café-redaktionen tipsar om de bästa julklapparna inför julen 2020.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2020-11-30 11:17  |  Lästid: 3 minuter

Även om det av pandemiförklaringar inte lär bli ett traditionellt ”hela tjocka släkten”-firande av jul i år lär julklappar, trots allt, delas ut i de flesta hushåll. Och med julklappar är det – pandemi eller ej – samma gamla vanliga visa varje år: VAD ska man köpa till partnern, barnen och släkten?

För inspiration i julklappsletandet har Café-redaktionen satt ihop en tipslista med sina favoritjulklappar inför årets julfirande.

Först ut är Cafés chefredaktör Kristofer Steneberg som bland annat tipsar om parfym, ljud för hemmakontoret och outdoor-prylar och kläder.

1. Bra ljud i hemmakontoret från JBL

Pris: 2 200 kronor

Har din partner inte redan en perfekt setup för hemmakontoret är det dags nu. Stabila datorhögtalare är för hemmajobbandet vad bra löparskor är för joggingturen. Har förstärkare och bluetooth – högtalarna är av så hög kvalitet att de är anpassade för studiomusiker.

Köp på: www.jbl.se

2. Drycken som räcker långt in på 2021

Pris: 98 kronor

För åtta år sedan trillade Anette och Juha-Matti Raunio över ett recept som kombinerade finsk glögi med mousserande vin. De blandade själva för släkt och vänner och det blev succé. Namnet blev Glöet och två flaskor, en röd och en vit, finns i år på Systembolaget. Serveras kyld. 

Köp på: www.systembolaget.se

3. Maria Nilsdotters första doft är hämtad från skogens sagor

Pris: 895 kronor/30 ml

Maria Nilsdotters har med sina smycken hämtat inspiration från djurriket, skogen, mystiken och det övernaturliga i sagornas värld. Det fanns så mycket inspiration att det räckte till en doft. Nu finns parfymen ”Dimma”, med toner av mandelblom, rostad amber, rom och vanilj samt bränd bål.

Köp på: www.marianilsdotter.com

4. Störiga och stökiga strumpor från Happy Socks

Pris: 139 kronor

Tillsammans med Stranger Things-stjärnan Gaten Matarazzo har Happy Socks tagit fram strumpor som väger upp vilken OCD-persons karaktär som helst. Excel-nötare eller städ-freak – detta är strumporna som adderar kreativitet till en inrutad själ.

Köp på: www.happysocks.com

5. En känsla av förbättrad hälsa när torson blir varm

Pris: 2 200 kronor

Det är en underbar shoppingupplevelse att handla en väst på Zalando. Utbudet är brutalt stort och eftersom jag ville ha en elegant men varm fleeceväst med vibb av outdoor så hade jag lite specifika krav. Norska Napapijris fina mjölkvita och ljusbruna torsovärmare är allt du behöver vintern 2021.

Köp på: www.zalando.se

6. Den nya balaklavan tar plats i packningen 

Pris: 699 kronor

Det här är nästa generations balaklava, en huva med extra täckning för kalla, stormiga dagar. Har även magnetisk anslutning som passar en del Anon-skidglasögon. Materialet är stretchfleece som andas.  

Köp på: www.burton.com

7. Klassiska chinos som håller år efter år

Pris: 999 kronor

Ett par klassiska chinos känns som ett klockrent val för den hemmajobbande mannen. Nya material med mer stretch gör de perfekta och det ingår en dold myntficka med dragkedja som en slags bonus.

Köp på: www.dockers.com

8. Ryggsäck som ger ett försprång på bergets baksida

Pris: 4 000 kronor

Ben Gorhams samarbete med Peak Performance är årets bästa outdoor-collab. Ryggsäcken med magnetlås, hjälmnät i flera färger samt hållare för yxa eller spade gör den perfekt. Det lätta materialet gör att packningen känns lättare och den picknick du äter på fjället kan bli större och godare än de apelsinklyftor du fick i Funäsdalen 1987.

Köp på: www.peakperformance.se

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-30 13:21