Hoppa till innehåll

5 julklappstips från Cafés Rasmus Blom

Rasmus Blom, redaktionschef på Café Magazine

Café-redaktionen tipsar om de bästa julklapparna inför julen 2020.

Även om det av pandemiförklaringar inte lär bli ett traditionellt ”hela tjocka släkten”-firande av jul i år lär julklappar, trots allt, delas ut i de flesta hushåll. Och med julklappar är det – pandemi eller ej – samma gamla vanliga visa varje år: VAD ska man köpa till partnern, barnen och släkten?

För inspiration i julklappsletandet har Café-redaktionen satt ihop en tipslista med sina favoritjulklappar inför årets julfirande.

Cafés redaktör Rasmus Blom tipsar om julklappar att bläddra, springa och skåla i.

1. Lyxig dunjacka från Peak Performance

Pris: 11 000 kronor

Byredo-grundaren Ben Gorham har ett pågående designsamarbete med Peak Performance där han får utlopp för sitt lavinartade friluftsintresse. Mitt eget intresse är i princip obefintligt, men det hindrar mig inte från att drömma om denna dunjackornas moder, gåsmamman numero uno. En unisexjacka tillverkad i Gore-Tex och fodrad med förstklassigt dun som gör den varm, vattentät, vindtålig och samtidigt lätt som en fjäder.

Köp på: Peakperformance.com

2. Matig kokbok av Pontus Frithiof

Pris: 795 kronor

Min mest lästa text under året var en artikel om spaghetti med köttfärssås. I skrivande stund har 97 844 personer läst den (fem utsålda Madison Square Garden, tackar som frågar). Trots det har jag fortfarande lågt förtroende på redaktionen när det kommer till matlagning. Därför tänkte jag investera i kokboken Husmanskost av kockarna Pontus Frithiof och Tor Stålhandske, en fyra kilo tung och extremt snygg coffee table-bok att ha i köket.

Köp på: Pontusfrithiof.com

3. Perfekta jeans från Jeanerica

Pris: 1 600 kronor

Svenska Jeanerica har seglat upp som mitt favoritvarumärke det senaste året. Enkla basplagg med hög kvalitet och bra passform (plus i kanten för hållbara material). Jag gillar t-shirtarna, huvtröjorna, skjortorna och förstås jeansen, just den här modellen heter TM005 Tapered Fit Vintage 95 och går väl att beskriva som mellanblå jeans med lös midja och avsmalnade ben.

Köp på: Jeanerica.com

4. Trevlig champagne från Dom Pérignon

Pris: 1 699 kronor

Kraftiga oväder höll tydligen på att totalförstöra vinskörden 2010, men champagnehuset Dom Pérignon lyckades rädda det bästa av den. Resultatet lanserades på Systembolaget för några månader sedan och heter Dom Pérignon Vintage 2010. Smörknivar från träslöjden i all ära, men få julklappar har tagit lika lång tid att göra som den här.

Köp på: Systembolaget.se

5. Slasksäkra löpskor från Nike

Pris: 1 599 kronor

När man inte får hänga på vare sig bardiskar eller löpband får man göra som uppgivna män har gjort i alla tider: springa ut i skogen. För egen del använder jag nya Nike Pegasus Trail 2 Gore-Tex, en lätt och snygg terrängsko som är skräddarsydd för denna olustiga årstid. Fötterna håller sig torra och har bra grepp hela löprundan.

Köp på: Nike.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.