Annons

5 bra saker med att vabba – som ingen vågar säga högt

Tiden när smittorna sprider sig på dagis och skolor är så jobbig, sägs det. Fast det finns fördelar med att vabba också – även om vi inte säger det högt.

Lisa Arnell

braddan

1. Det missas jobbiga möten.

”Krya på den lille”, skriver kollegerna snällt tillbaka som svar på ditt ”XX är sjuk, jag måste vabba idag”-mail, men alla inblandade vet att det egentligen betyder: ”Fan ta dig som slipper vara med på mötet med Olle Karlsson som ska övertyga oss alla om fördelarna med det nya ekonomi/fakturerings/planerings-systemet. Trots att vi vet att allt kommer bli sämre.” Man är hemskt ledsen för det. Inte!

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

2. Det kollas på Netflix.

TV:n går varm hela dagen, tills lilla sjuklingen somnar i soffan. Och när ungen ändå sover – kan man inte själv få kolla på ett avsnitt av favvoserien på Netflix, HBO Nordic, Viaplay (infoga valfri streamingtjänst)? Lätt hänt! Din partner, däremot, kommer bli vansinnig när hen upptäcker att du sett ett (eller flera) avsnitt i förväg. Men det är smällar man får ta.

3. Det behövs ingen jobboutfit.

Hur skönt är det inte att få sjava runt i pyjamasen halva dan, osminkad och med håret i tofs? Att slippa sminka sig, plattånga håret, matcha en outfit och stryka den i hysterisk morgonhets gör vem som helst till en bättre människa.

4. Det blir faktiskt en hel del gjort. Plus mys!

Man slänger in en tvätt, man plockar ur diskmaskinen, betalar några räkningar, får gosa med, prata med och läsa böcker för en minimänniska som äntligen har ro att ligga stilla. Visst, det är klart att man kommer efter lite på jobbet, men det är ändå inte en helt bortkastad dag.

5. Det är inte läge att vara pk-förälder.

Inför feberheta röda små kinder går det inte att vara ståndaktig. Och åh, vad det är skönt att inte behöva vara duktig förälder för en dag! Man serverar glatt mikrovärmda färdigköpta pannkakor (motivering: hen måste ju få i sig nåt), man låter ungen få äta i soffan framför tv:n (motivering: hen är för trött för att sitta i köket ), det smaskas obegränsat med glass – vilket gäller både barn och förälder (motivering: nån treat måste man väl få?) och man låter ungen få spela obegränsat på iPaden (motivering: jag måste ju hinna svara på de här mailen). Resultat: alla blir nöjda.

Mer läsning!

19 saker alla som varit hemma med sjukt barn känner igen

Annons

Dela (951)
Tweeta

Annons


Laddar