5 sätt att hämnas på telefonförsäljare

Trots diverse NIX-register dyker de ändå upp med jämna mellanrum. De peppiga försäljarna som ringer upp dig och försöker sälja en massa skräp. Här är fem aningen för avancerade, men väldigt effektiva sätt att hämnas.

Jonas Strandberg | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-03-06 15:21  |  Lästid: 2 minuter

1. Berätta om din ensamhet

Ett återkommande trick telefonförsäljare har är att agera överdrivet familjärt mot potentiella kunder. Tilltala dem med förnamn och en ton som om de vore mycket nära vänner. Då är detta en utmärkt hämnd. Om försäljaren vill ha en öppenhjärtig relation med dig, så är det precis det de ska få. Utan några filter. Berätta hur glad du är att äntligen få prata med en annan människa efter alla år av sluten vård. Att du känner ett band till försäljaren och att det känns så fint att efter så lång tid äntligen våga älska någon igen.

2. Sälj något tillbaka

– Tjena är det Jonas jag pratar med? Jag ringer från Comviq och…

– Vilket sammanträffande, jag ringer från Telia. Vill du skaffa ett abonnemang hos oss?

*Tystnad*

- Snälla?

3. Missförstå med flit

Eftersom försäljaren tycker sig ha rätt till din tid är det inte mer än rätt att vända på steken. Du bör helt enkelt skapa en situation där du är den som tar kontroll över försäljarens tid. Ställ mängder av frågor om tjänsten som erbjuds. Missförstå alla säljarens svar. Ställ följdfrågor in absurdum. När säljaren till slut nästan lider av utmattningsdepression, men är av intrycket att du äntligen förstått allt, så sätter du in dödsstöten.

- Kan du ta det en gång till från början bara?

4. Du sitter lite dåligt till

Förklara att du är superintresserad av tjänsten som erbjuds, men att du just nu sitter lite illa till. När säljaren frågar vilken tid som passar bättre svarar du att det ser väldigt rent ut någon vardag efter lunch 2026.

5. Din ideologi är problemet

Förklara att du är överlag positivt inställd till det säljaren erbjuder, men att du av ideologiska skäl inte gör affärer över telefon. Du kan dock tänka dig att träffa försäljaren över ett lunchmöte någon dag tillsammans med några av medlemmarna från din församling och efter det överväga erbjudandet. Och så gärna vill nästan ingen människa sälja ett Comviqabonnemang.

Eller så kan du bara säga "Nej tack, jag är inte intresserad." och lägga på. Men det är ju så mycket tråkigare.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-08 12:22