6 saker vi som har ett förhållande avundas dig som är singel

Jonas Cramby  |  Publicerad 2014-11-24 12:00  |  Lästid: 4 minuter

Kära singel,

Känns det som om alla andra har ett förhållande och du är den ende i hela världen som inte fyller Instagram­ med bilder på flinande barn, långkok och romantiska weekendresor till Berlin? Känns det som om alla dina gamla party­polare hellre stannar hemma och blir tjocka framför Så mycket bättre än går ut och festar med dig?

Känns det till och med som om du får en liten klump gråt i magen när du nuddar vid tanken på att du kanske, kanske blivit den där eviga singeln som du och dina kompisar alltid brukade skämta om?

Då ska du veta att det finns många fördelar med att vara hjärtslitande ensam. Det gäller bara att bli påmind om dem ibland.

Här är de sex saker som jag avundas dig allra mest.

 Singel-1

1. Du hade roligare än jag igår kväll

Medan du juckdansade bakom en Chardonnayglad singel i köket på en lägenhetsfest satt jag hemma vid frukostbordet och tjafsade med den Chardonnayglada singelns stadgade vän om vem av oss som drack upp den sista mjölken. Och när du vred dig av söndagsångest efter att ha ringt nattliga bootycalls till din nya jobbkollega så hade jag redan varit uppe i sju timmar eftersom min yngsta dotter fick den geniala idén att gå upp klockan fyra.

 

2. Du har all tid i världen att bara slösa bort

Det som händer när man hamnar i ett förhållande – och sen kanske får barn – är att den tid man har att streama tv-serier eller bara stirra i taket sinar mer och mer. Ibland kan jag drömma om att hamna i fängelse bara för att få tid att bajsa i lugn och ro.

Du, däremot, har så mycket tid att du blivit bortskämd med den och blir uttråkad så fort Instagram inte har uppdaterats på 45 sekunder.

För mig, som inte ens minns sist jag läste färdigt morgon­tidningen, eller knappt ens en tweet, är detta ett slag i ansiktet. Jag skulle älska att få bli uttråkad lite då och då – för då svischar inte livet längre förbi lika snabbt som en sjörövare på vattenskidor.

 

3. Du kan bli nyförälskad – om och om igen

När du blir förälskad sprutas det ut dopamin i kroppen och delar av hjärnan blir aktiv på exakt samma sätt som om du har tagit kokain. Du får en intensiv känsla av välbefinnande, energin ökar, du behöver mindre sömn och mat, du blir fokuserad och upplever en enorm njutning av de mest vardagliga saker.

Den dopaminkick man upplever vid förälskelse kan vara så kraftfull att många människor misstar den för kärlek och tror att när den klingat av efter ett par månader – för tro mig, det kommer den att göra – så är det dags att leta efter en ny partner.

Och trots att alla vi som lever i en relation är nyktra dopaminister som vet att detta system inte fungerar i längden så betyder det inte att vi inte då och då avundas dig som är förälskelse­knarkande singel.

 

4. Du har inget ansvar för någonting

Visst, du har ett jobb att sköta eller en tenta att klara. Men det där är världsliga saker. Om du plötsligt känner för att surfa ett halvår i Asien så behöver du bara sätta på dig skorna och gå ut genom dörren. För mig krävs det två veckors planering, ett avancerat flödesschema och i många fall en notarius publicus bara för att kunna åka på en tvåtimmars räkkryssning med jobbet.

 

5. Du kan fortfarande förverkliga alla dina drömmar

Vissa saker går det över huvud taget inte går att göra längre när man har skaffat familj.

Plötsligt ångrar jag djupt att jag aldrig vandrade de 428 milen längs Pacific Crest Trail, tog en vända som FN-soldat eller skidade till Sydpolen medan det fortfarande inte gjorde så mycket att jag var borta i åratal – eller till och med strök med.

Samtidigt ser jag med bitterhet hur du, kära singel utan några åtaganden eller något ansvar, mest sitter på den lokala Kinakrogen och pratar om hur du borde dra iväg i stället för att faktiskt göra det. Så kom igen, gör det om inte annat för min skull. Åk på den där roadtripen du alltid drömt om. Basehoppa. Bestig världens alla 8 000-meterstoppar. Gör vad som helst, egentligen, förutom att sitta där och ruttna.

 

6. Du har det bästa framför dig – att träffa någon och bilda familj

Jo, jag vet vad du tänker nu: När man hamnar i ett förhållande dröjer det inte länge innan man pussar varandra på kinden och frågar hur arbetsdagen varit i stället för slita kläderna av varandra och älska så vildsint i hallen att kassen till pappersinsamlingen välter.

Men allvarligt, hur kul är det egentligen att dag efter dag sitta med tända ljus, hålla varandra i händerna och stirra suckande i varandras ögon tills man får kramp i käkarna av hur oerhört lycklig man är hela tiden?

För med allt detta sagt får man inte glömma att vi tråkiga par- och familjemänniskor är det av en anledning. Vi har faktiskt valt att inte vara singlar. Att ha ett tryggt förhållande, och kanske till och med ett par ungar, är visserligen inte det enda sättet att leva sitt liv på.

Men det är ett ganska så jäkla bra sätt att göra det.

Michelle Hunziker and Tomaso Trussardi on holiday with family in the Italian mountains Pictured: Michelle Hunziker, Tomaso, Sole and Celeste Trussardi Ref: SPL1190550 061215 Picture by: Machete Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com

Mer kul!

13 bilder som kommer ge dig panik om din partner vill skaffa barn men inte du

10 saker du tror dig veta om att få barn – och hur det faktiskt blir…

30 saker du verkligen måste sluta med om du fyllt 30

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-08-01 11:07