Hoppa till innehåll

6 dolda bakteriebomber du borde rengöra i dag

Malin Perlheden

De här prylarna är med dig varje dag, men du tänker säkert aldrig på att rengöra dem.

dorrnyckel

1. Nyckelknippan

I botten av väskan, fickor, golv, händer – listan över var våra nycklar tillbringar sin tid kan göras lång och tyvärr är inte något av ställena speciellt fräscha. Sluta sprida bakterier i onödan och skrubba av nycklarna en gång i veckan! Tänk på att vissa nycklar har inbyggt batteri, till exempel bilnycklar, och de gör du klokt i att bara torka av med en trasa.

hur ofta ska man byta diskborste?

2. Diskborstar och svampar

Dessa rengöringsredskap i köket kan förvandlas till rena bakteriebomberna och det gäller att byta ut dem hyfsat ofta. Du kan förlänga dess livslängd genom att koka diskborsten eller köra den i diskmaskinen ibland.

linsetui

3. Etuier till kontaktlinser

Att kontaktlinser används i ögonen är argument nog för att hålla behållaren riktigt ren. Du som har vecko- och månadslinser gör klokt i att ge förpackningen en omgång med en (ren, gärna ny) diskborste ibland.

rengora-dammsugare

4. Dammsugarmunstycket

Visst är det lite ironiskt att en av de maskiner som ska hjälpa oss att hålla rent hemma också är en av de mest bakteriesamlande sakerna vi har i våra hem? Munstycken och andra smådelar kan du ta loss och låta bli rena och fina med hjälp av en skursvamp. Tänk på att låta delarna torka ordentligt innan du sätter fast dem igen, eller välj att skrubba delarna med en torr svamp eller borste.

badtofflor

5. Sommarsandalerna av plast

Vi bär dem på stranden, till affären, i trädgården, ja så ofta vi kan faktiskt när det är varmt ute och det säger sig kanske självt att våra sommarsandaler kanske inte är jättefräscha. Som tur är går det alldeles utmärkt att lägga dem i blöt och skrubba ordentligt!

ren-rakyvel

6. Rakhyvlar

Du kör väl inte engångsrakhyvlar fortfarande? Nej, bra. Kom ihåg att rengöra hyveln då och då för att slippa hårsäcksinflammationer och annat ohygieniskt.

Artikel först på Allers.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.