Hoppa till innehåll

7 gånger Anders Svensson varit Sveriges sämsta förlorare

Tobias Skagerström

Alla kan bli lite upprörda när man förlorar och hantera det på olika sätt. Antingen tar du förlusten på ett hedersamt sätt och tackar din motståndare för en fin match. Eller så lämnar du rummet med bestämda steg efter en förlust i kortspel, välter bordet efter du hamnat på fel gata i Monopol eller så … Continued

Alla kan bli lite upprörda när man förlorar och hantera det på olika sätt. Antingen tar du förlusten på ett hedersamt sätt och tackar din motståndare för en fin match. Eller så lämnar du rummet med bestämda steg efter en förlust i kortspel, välter bordet efter du hamnat på fel gata i Monopol eller så skriker du på allt och alla. Anders Svensson verkar luta mer åt det andra hållet och här är sju gånger som fotbollsmittfältaren inte tagit en motgång på bästa sätt.

 * * *

”Vill aldrig se Jonas igen”

IFK Göteborg och Elfsborg spelade oavgjort efter att ”Blåvitt” fått en sen straff och kvitterat på övertid. Anders Svensson höll inte med om domarens beslut att peka på elvameterspunkten och var väldigt upprörd efter slutsignalen. Mittfältaren sparade inte på orden och domaren Jonas Eriksson stod i fokus för kritiken.

– Jag kommer aldrig komma över det här. Just nu kan jag inte tänka framåt, inte på någon match mer överhuvudtaget. Jag är så besviken på honom, det är helt ofattbart. Jag vill aldrig se Jonas igen, sa Svensson till Borås Tidning.

”Det förstörde Jonas” 

Matchen mot IFK Göteborg verkade sätta djupa spår i den gamle landslagsspelaren som var en av de sista spelarna ut från omklädningsrummet. Där möttes han av Borås Tidning och uttryckte sin besvikelse.

– Det här är bland det tyngsta jag varit med om. Det är så otroligt viktigt för mig att få avsluta på ett bra sätt och se till så vi får spela i Europa nästa år också. En seger här hade gett oss väldigt stora möjligheter till det. Men det förstörde Jonas Eriksson.

Konspirationsteorin

Svenssons ilska efter IFK Göteborgs sena kvittering tog många olika former. Mittfältaren menade efter matchen att fjärdedomaren Bojan Pandzic uppgivit till flera av hans lagkamrater att han sagt till huvuddomaren Jonas Eriksson att det skulle ha varit frispark till Elfsborg i ett tidigare läge och att det då inte skulle ha blivit straff för IFK Göteborg senare. Något som förnekades av Pandzic och Anders Svensson utvecklade en egen teori om varför:

– De håller ihop nu. Han kan inte erkänna att han har ropat till Jonas Eriksson att det är frispark. Det är klart att de skyddar varandra, de är ett team. Det skulle se riktigt illa ut om han erkände, sa Svensson till Sportbladet.

”Någon vidare målvakt är han inte”

I samband med att Svensson diskuterade med domaren kom motståndarnas målvakt John Alvbåge fram. Han ville också vara med i samtalet, något som mittfältaren inte tyckte om och påpekade till Sportbladet.

– Jag stod bara och pratade med domaren. Han vill bara stå i centrum och synas och höras. Det är han bättre på än att spela fotboll. Det är hans chans att stå i centrum, någon vidare målvakt är han ju inte.

Utskällningen av Henke

De gamla landslagskollegerna hamnade på varsin sida när Elfsborg och Helsingborg ställdes mot varandra i Allsvenskan den här säsongen. När Henrik Larsson applåderade efter att domaren blåst en frispark mot Anders Svensson skrek mittfältaren:

– Sluta skrik för i helvete!, så högt att det hördes upp på pressläktaren enligt Expressen.

Efter matchen tog dock de båda hela situationen på ett lättsamt sätt och tyckte mest att det var roligt.

Arg på filmningar

När Sverige mötte Portugal 2009 handlade mycket om förhandssnacket om att portugiserna filmade. Trots det var Anders Svensson arg efter matchen och beklagade sig.

– Jag hade faktiskt förväntat mig att det skulle bli värre men det är för jävla tråkigt att se, att så skickliga spelare håller på med sådant här, det förstör fotbollen. Jag försökte lägga band på mig själv men det är svårt. Sådana här hatar jag, sa Svensson till Sportbladet.

 

Irriterad på punktmarkering

AIK:s Nicklas Carlsson fick i uppgift att punktmarkera Anders Svensson under deras match mot Elfsborg 2006. Något som den dåvarande landslagsmittfältaren inte tyckte om.

–  Jag har aldrig varit med om något liknande, sade en förbannad Anders Svensson. Han spelar ju inte fotboll, det enda han var intresserad av var att ge mig knuffar och dra i mig, sa han till GP efter matchen.

Foppa-klass, Svensson!

Tobias Skagerström

Foto: BOBBO LAUHAGE.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.