Anders Svensson om Zlatan: ”Han kan vara en fullständig idiot”

Den nya Anders Svensson tar bladet från munnen.

Joakim Almén  |  Publicerad 2017-03-13 16:18  |  Lästid: 2 minuter
Anders Svensson är numera expertkommentator i Kanal 5:s landslagssändningar. Här tillsammans med kommentatorn Niklas Jarelind. Foto: Kanal 5.

En efter en träder dem fram, de gamla landslagsspelarna som berättar om Zlatans roll i landslaget. Först ut var Kim Källström som i sitt uttömmande och transparenta sommarprat från i somras berättade om maktordningen i landslaget, och om en miljö där Zlatan ”styrde allt”.

Denna gång är det en annan ex-landslagsmittfältare, och numera tv-expert, som uttalar sig om Zlatan.

Enligt Vetlandaposten har Anders Svensson uttalat sig i samband med att han gästade Myresjö/Vetlandas under ett frukostmöte. När han får frågan hur Zlatan var i omklädningsrummet svarar han:

– Han kan vara hur trevlig som helst för att i nästa sekund vara en fullständig idiot. Emellanåt har han betett sig så fruktansvärt illa mot en del spelare att man undrat vad som egentligen händer. Jag tror han vill testa nya spelare. Det är som att han vill bryta ned dem för att se vad de klarar av och det kanske är så han själv blivit så bra. Men jag kan inte säga att jag tror på den modellen. Det har aldrig varit något mellan honom och mig, jag tror han alltid haft någon sorts respekt för oss som är lite äldre.

Samtidigt säger Svensson, såklart, att Zlatan också är en briljant spelare:

– Zlatan är en fantastisk spelare, det kan ingen ta ifrån honom. Vi har ingen speciellt tät kontakt, men när vi träffas snackar vi lite så klart, säger Anders Svensson.

Det är inte första gången Anders riktar kritik mot Zlatan. 2014 gästade han Olof Lundhs podcast och pratade då om sin rädsla att kritisera sina landslagskollegor, och framförallt Zlatan:

– Om jag till exempel kritiserar Erik Johansson som är mittback för något ingripande, så rör det ingen. Men om jag skulle kritisera Zlatan för att han inte tar jobbet till exempel i en situation, då kommer ju oftast någon av kvällstidningarna stå direkt i mixed zone och säga att ”Anders Svensson sågade dig under matchen”, vilket egentligen inte är helt sant. Det är tråkigt, för jag vill ju kunna ge honom kritik precis som jag ger de andra kritik, uttalade sig Svensson då.

Anders Svensson är med i årets säsong av Mästarnas Mästare, och kliver in i den andra gruppen. Vi spår redan nu att han blir den andra gruppens stora snackis, och absolut härligaste deltagare!

* Sedan artikeln publicerades har Anders Svensson dementerat att han ska ha sagt flera av de saker som Vetlandaposten påstår i sin artikel. Ord står mot ord, och Anders Svenssons uttalande om händelsen kan läsas i en intervju i Aftonbladet.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:22