7 saker du inte visste om Ralph Lauren

Tobias Skagerström  |  Publicerad 2015-10-02 08:51  |  Lästid: 2 minuter
rl

Efter 48 år inom sitt framgångsrika modeföretag meddelade Ralph Lauren i veckan att han kliver av som vd. Modikonen har haft en väldigt lyckosam karriär men trots hans långa tid i branschen finns det flera saker som du säkert inte visste om 75-åringen och hans företag.

* * *

1. Du uttalar hans namn fel

Risken finns att du sagt det legendariska namnet fel för enligt modeikonens brorsdotter Jenny Lauren uttalas familjens efternamn som det amerikanska tjejnamnet [laur-un] och inte som den italienska skådespelerskan Sophia Loren[lo-wren] – det svenska [låå-ren] har så klart också sina brister.

 

2. Han har gästspelat i Vänner

Jennifer Anistons karaktär Rachel i den enormt populära tv-serien jobbar ett tag på Ralph Lauren och vid två tillfällen gästspelar modeskaparen i programmet. Båda framträdanden gjordes i en hiss och av intrycket att döma verkar det inte som att Ralph ska satsa på en karriär som skådis.

friends

3. Hans dotter driver en godiskedja

Ralph Laurens dotter Dylan har alltid varit intresserad av godis och öppnade 2001 en stor godisaffär i New York City.

 

4. Han uppfann inte pikétröjan

Ralph Lauren gjorde sig ett stort namn med sina ikoniska och färgglada pikétröjor, men det var faktiskt inte han som uppfann den. Det gjorde tennisspelaren Rene Lacoste som tyckte att de dåvarande tenniskläderna var obekväma och för stel. Han ville ha något annat och bar sin egendesignade pikétröja för första gången i US Open 1926.

 

5. Han föddes med ett annat namn

Vid födseln 1939 hette den kommande modeikonen Ralph Rueben Lifschitz och det var inte förrän hans bror Jerry vid 16 års ålder ändrade deras efternamn som det klassiska namnet kom till.

lauren

 

6. Företaget gick nästan i konkurs

Trots framgångar med de nysläppta pikétröjorna hade företaget 1972 stora pengaproblem. Modeikonen tvingades investera 100 000 dollar av sina egna pengar och rekryterade en ny affärspartner som fick äga 10 procent av företaget.

 

7. Han har en otrolig bilsamling

Förutom att tycka om kläder är Ralph Lauren även väldigt intresserad av bilar och enligt uppgifter ska modeikonen ha över 70 olika bilar där vissa ska vara riktigt sällsynta. Till exempel äger han en Bugatti som är värd över 40 miljoner dollar och en del av företagets hemsida är tillägnad hans stora samling.

bil

Källa: www.complex.com.

Tobias Skagerström

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-04-15 10:52