Ralph Laurens liv skildras i dokumentär på HBO

Ralph Lauren med familj

För första gången skildras modeikonen Ralph Laurens långa väg till framgång. Från uppväxten i Bronx, till att bli ansiktet utåt för amerikansk stil.

Marlon Appelgren | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-08-06 15:46  |  Lästid: 2 minuter

Ralph Lauren är mannen, myten och inte minst modemärket som har förkroppsligat den amerikanska drömmen i mer än femtio år.

Karriären för en av modebranschens mest inflytelserika och absolut rikaste designers har varit lång, och i vintras firades det att ett halvt sekel har passerat sedan Ralph Lauren skapade det ikoniska klädmärket som fortfarande bär hans namn. 50-årsfirandet var storslaget och i höstas höll Ralph Lauren hov i Central Park, New York, med en stor modevisning som hyllade allt det som hans självbetitlade varumärke har kommit att bli synonymt med: framgång, lyx och tradition.

Ralph Lauren.

Och 50-årsfirandet fortsätter, i vinter släpps en dokumentärfilm på HBO om Ralph Laurens långa karriär. Very Ralph är den första porträttdokumentären om modeikonen Ralph Lauren och kommer att för första gången skildra den mäktige modemannens väg till framgång – från den enkla uppväxten i Bronx till att bli världens ansikte utåt för amerikansk stil.

En ung Ralph Lauren.
Ralph Lauren är uppväxt i Bronx, New York, och tog sitt första kliv in i modevärlden när han började sälja slipsar i sin skola.

I dokumentären skildras ett arkiv av 50 år av design och skapande, tillsammans med personliga intervjuer med Ralph Laurens familj och kollegor, däribland Anna Wintour, Karl Lagerfeld, Hillary Clinton, Martha Stewart, Calvin Klein, Tyson Beckford och Diane von Furstenberg.

Dokumentärfilmen är skriven och regisserad av den prisbelönta dokumentärfilmaren Susan Lacy, vars tidigare verk har skildrat livsresan för andra prominenta amerikanska personer som Jane Fonda och Steven Spielberg.

Dokumentären Very Ralph kommer finnas tillgänglig på HBO från och med november.

Ralph Lauren.

Artikeln publicerades först på King.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-06 15:48