Hoppa till innehåll

Löpare ger sig på omöjligt rekord – ska springa maraton under 2 timmar

Sofia Börjesson

Nike har bestämt sig för att världsrekordet i maraton ska slås, och för att lyckas har de rekryterat och tränat tre av världens främsta distanslöpare.

Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa och Zersenay Tadesse ska försöka springa 42 km på mindre än två timmar. Foto: Nike

Lördagen den 6 maj klockan 05:45 går startskottet på den klassiska F1-banan Monza i Italien. Då ska distanslöparna Eliud Kipchoge (Kenya), Lelisa Desisa (Etiopien) och Zersenay Tadesse (Eritrea) försöka slå världsrekordet i maraton genom att springa 42 km på mindre än två timmar.

För att lyckas med det måste man slå det nuvarande rekordet på 2:02:57, vilket innebär att löparen måste skära bort 4 sekunder per kilometer. En omöjlighet, enligt många.

Löparna har noggrant valts ut efter månader av tester och ska enligt expertteamet på Nike ha de bästa förutsättningarna i världen för att kunna slå det galna rekordet. Efter två års förberedelser är det nu dags för dem att äntra Monza. Den morgonpigge kan följa loppet på Nikes facebook-sida där det sänds live.

Är du också sugen på att ta dig an ett lopp? I år kommer loppet som också är en musikfestival till Sverige. Läs mer om det här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.