Löpare ger sig på omöjligt rekord – ska springa maraton under 2 timmar

Nike har bestämt sig för att världsrekordet i maraton ska slås, och för att lyckas har de rekryterat och tränat tre av världens främsta distanslöpare.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-05-05 16:40  |  Lästid: < 1 minuter
Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa och Zersenay Tadesse ska försöka springa 42 km på mindre än två timmar. Foto: Nike

Lördagen den 6 maj klockan 05:45 går startskottet på den klassiska F1-banan Monza i Italien. Då ska distanslöparna Eliud Kipchoge (Kenya), Lelisa Desisa (Etiopien) och Zersenay Tadesse (Eritrea) försöka slå världsrekordet i maraton genom att springa 42 km på mindre än två timmar.

För att lyckas med det måste man slå det nuvarande rekordet på 2:02:57, vilket innebär att löparen måste skära bort 4 sekunder per kilometer. En omöjlighet, enligt många.

Löparna har noggrant valts ut efter månader av tester och ska enligt expertteamet på Nike ha de bästa förutsättningarna i världen för att kunna slå det galna rekordet. Efter två års förberedelser är det nu dags för dem att äntra Monza. Den morgonpigge kan följa loppet på Nikes facebook-sida där det sänds live.

Är du också sugen på att ta dig an ett lopp? I år kommer loppet som också är en musikfestival till Sverige. Läs mer om det här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:08