Hoppa till innehåll

8 1/2 rullningar med bil – Goslings stuntman slår galet världsrekord

Stunt från filmen The Fall Guy och frilagd Ryan Gosling.

I kommande ”The Fall Guy” spelar Ryan Gosling en stuntman – och vad passar då bättre än att en av filmens stuntmän slog ett världsrekord i bullrullningar under inspelningen? Se det spektakulära rekordet här!

I en filmvärld som allt mer förlitar sig på CGI – datoranimerade specialeffekter – är det härligt att se ett ordentligt jäkla stunt. I kommande filmen The Fall Guy ser vi ut att bjudas på en hel del sådant, och ett av stunten slog till och med världsrekord i rullning med bil!

I en spektakulär uppvisning i precision och skicklighet tog sig stuntmannen med det väldigt stuntmannamässiga namnet Logan Holladay in i Guinness världsrekordbok.

Holladay uppnådde häpnadsväckande åtta och en halv rullningar under filmens inspelning 2022 på stränderna i Sydney, Australien. Denna bedrift överträffade det tidigare rekordet av stuntmannen Adam Kirley, som uppnådde sju bilrullningar under inspelningen av 2006 års Casino Royale.

Bilrullningen, ett klassiskt jippo som går tillbaka till filmens tidiga dagar, innebär att man monterar en kanonliknande apparat under en bil som skjuter mot marken. När fordonet når en bestämd hastighet utlöses mekanismen och skjuter iväg bilen i en serie rullningar. Holladay utförde stuntet bakom ratten på en modifierad Jeep Grand Cherokee, utrustad med en extern glasfiberkropp.

Actionkomedin där Ryan Gosling spelar stuntman och Emily Blunt filmregissör ska hylla filmvärldens obesjungna hjältar – stuntmännen och stuntkvinnorna (får de stuntbarn?). Filmen regisseras av stuntmannen David Leitch (Bullet Train, Deadpool 2 m.fl.) och har premiär 26 april.

Se trailern till filmen här:  

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.