Hoppa till innehåll

8 inredningsprylar i trä som lyfter ditt hem

Inredningsdetaljer i trä.
Tom Cehlin Magnusson

I vår har inredningsbranschen träsmak. Café samlar möbler, prylar och böcker som är av det rätta virket.

1. Högtalare

Transparent Sound

Transparent Sound slog igenom för några år sedan med just en transparent högtalare med hög designgrad. Annat ljud i skällan blev det när företaget häromåret skapade en ny kollektion högtalare i stål, keramik och trä, som görs tillsammans med Dry Studios.

Pris: 15 000 kr. 

2. Lampa

HK Living

Det handgjorda har varit en tydlig trend de senaste åren. Inte minst hos holländska HK Living, där man har ­fångat en bohemisk 70-talskänsla, långt från stråtapeter och mexitegel. En snygg rottinglampa sätter stilen utan att smaken av ananaskassler uppstår i munnen.

Pris: 3 700 kr.

3. Bok

Palm Beach

Om det är så att nordiska träslag inte väcker din entusiasm, och en resa till palmer, sten, vatten och glas är för långt bort, är bokförlaget Assoulines bok om Palm Beach ett fint alternativ. Lyxområdet i Florida är känt för sin bedagade glamour där jetsetare med usel moral har spelat tennis och druckit Piña colada sedan början av 1900-talet.

Pris: 900 kr.

4. Sidobord

H&M Home

Furun är tillbaka! Sedan några år har det hatälskade materialet gjort comeback, men denna gång utan lukten av gillestuga eller bastu. Renässansen har delvis ­miljömässiga skäl men beror också på materialets vilda och ljusa yta.

Pris: 1 499 kr. 

5. Bord

Åhléns

Bland alla livsregler och dogmer som Larry David står bakom så är den om respect the wood något som kommer att leva vidare för evigt. Därför är nog ett underlägg att rekommendera på detta klockrena, trärena bord från Åhléns.

Pris: 1 299 kr. 

6. Tv-stativ

Vogel’s

Tv-apparater är fula, så är det. Mediebänkar med sladdsvans likaså. Om du inte har råd med Bang & Olufsens och Samsungs värstingmodeller är ett alternativ för att göra Netflixandet mer vilsamt för ögonen ett snyggt stativ. Sladdar och kablar göms i bakbenet på denna tripodlösning.

Pris: 5 999 kr.

7. Handfat

Woodio

Två forskare beslutar sig på fyllan för att blanda ­material (träflis och polymer, närmare bestämt) – och resten är historia. Woodios revolutionerande handfat och badkar är vattentäta, lagrar koldioxid och har på kort tid hunnit vinna ett gäng priser för sin miljövänlighet.

Pris: 6 000 kr.

8. Stol

Vitra

Bland alla bombastiska alster som har ritats av den enigmatiske Frank Gehry så är hans vackra 70-talsstol Wiggle ändå en av de mest imponerande. Den snurriga stolen är gjord i wellpapp och liknar ett alltför hårt tryck på en tandkrämstub.

Pris: 9 350 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.