8 saker du tänker men inte säger – för att vara en bra son

Ännu en långhelg är över, och visst har man en speciell känsla när man åker hem efter några intensiva dagar med familjen? Här är 8 saker vi alla tänkte men inte sa – för att bevara familjefriden.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-03-30 17:19  |  Lästid: 2 minuter

Föräldrar, syskon, deras barn och kanske även kusiner – det är många du ska visa upp din allra bästa sida för under storhelgerna. Har du tänkt men inte sagt några eller alla av de här sakerna på de senaste familjesammankomsterna så kan du verkligen känna sig som en bra son.

1. “Det där är en tråkig fråga som jag inte vill svara på.”

Det ÄR inte kul att redogöra för allt som har hänt på jobbet de senaste veckorna, inte ens för sina älskade familjemedlemmar.

2. "Varför köper vi inte bara gott godis?"

Alla andra tider på året väljer vi godis efter smak, men under påsk och jul ska vi släpa hem massa obegripliga hemskheter som ingen egentligen vill ha. Vafan, ge mig bara vanligt, gott godis!

Läs även: Vi måste våga prata om dragéäggen

3. "Det där skämtet är inte roligt nu heller, pappa."

Det var under släktmiddagarna som vita skratt uppfanns, alltså framtvingade skratt som är till för att fylla den tystnad som hade uppstått om folk hade reagerat som de egentligen kände när (oftast) pappa drar sina EXTREMT kassa skämt.

4. "Varför ser vi inte bara på en bra film, utan reklam?"

Minst en förälder kommer, precis som när vi var barn, att kolla igenom tv-tablån och föreslå att ni gemensamt tittar på 21:00-filmen. Och självklart ställer du upp, trots de enerverande reklamavbrotten och det faktum att filmen egentligen är dålig.

5. "Oj, den där teckningen har du inte jobbat så hårt med va?"

Julkort, påskkort eller bara en vanlig teckning. Det finns många tillfällen för barn att kladda ner ett papper och ge till dig som en present, men inte lika många anledningar för dig att vilja ha pappret.

6. "Nej jag vill inte leka kurragömma igen. Jag vill dricka öl och se på tv."

Det är supertrevligt att träffa alla barn i släkten, men det förändrar inte det faktum att det är tråkigt att leka. Det är speciellt tråkigt när det finns god öl i kylen och en bra match på tv.

7. "Kan vi inte bara äta hamburgare?"

Det finns ofta mycket gott på bordet under högtiderna, men vissa komponenter är ju mest bara där för att de ska vara det. Och det finns en gräns för hur mycket sill och risgrynsgröt man kan äta.

8. "Är det inte läggdags för ungarna snart?"

En naturlig följd av att proppa barnen fulla av godis är att de ränner runt som besatta och ser till att vuxna människor inte får en sportslig chans att slappna av. Så vi börjar snegla allt oftare på klockan och hoppas att bränslet snart är slut.

Släkten är värst brukar det ju heta, men innerst inne är vi så klart väldigt glada att ha en familj att både älska, och irritera sig på – och vi vet ju alla att man sitter där i soffan hemma hos föräldrarna även nästa långhelg.

Mer läsning!

7 irriterande saker par säger till singlar

17 irriterande saker din partner kommer undan med – för att du är kär

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 14:59