Annons

8 saker som gav dig ångest i sommar

På förhand är sommaren alltid fenomenal, men synar man den i sömmarna finns det också en del ångest att hämta.

Joel Linde

1. Förväntningarna

Eftersom hela livets alla minnesvärda stunder förväntas utspela sig på sommaren är det lätt att drabbas av prestationsångest. Att sitta inne en solig dag blir lite som att slänga den första måltiden man får efter att ha fastat – man gör det bara inte. Vilket ju sätter lite press på det gamla hjärtat.

Annons

stressad kaffe

 

2. Personlig konkurs

Sommaren tenderar att bli en ganska dyr period, med alla after work, konserter och resor. Det är därför under sommarmånadernas sista dagar som vi inser att även mynt har ett värde. Till exempel värdet av ett storpack spagetti och en polsk konservburk med krossade tomater.

Gilla Cafe.se på Facebook

1901lf

3. Tvivelaktiga beslut

Det kan hända att alkoholen och vår generella livsglädje gör att vi fattar en del… låt oss kalla dem tvivelaktiga, beslut. Typ när man bestämde sig för att bada med kläderna på efter krogen och kom på för sent att man inte hade ombyte (för vem fan har med sig ombyte till krogen?), eller när man tog med sig en ny bekantskap hem, som morgonen efter låg som en fläck ångest bredvid dig i sängen.

bakfull

4. Kroppens förfall

Mellan september och maj gör vi vad vi kan för att vara så fina som möjligt när det är dags att klä av sig till allmän beskådan. Efter det vänder det tvärt när vi börjar leva på humle, malt och stampade druvor i tre månader.

olmage homer

Läs även: 13 skills du behöver för att klara dig i Sverige

5. Alla andra lever life

Vi delar så klart endast sånt vi vill att andra ska se i våra sociala medier, och på sommaren blir det overload av champagneglas, skärgårdssegling och festivaler i våra flöden. Tillsammans skapar de en bild av det perfekta livet, som alla utom DU lever 🙁

instagram avundsjuk

6. Stressen

Egentligen skulle man ju vilja stanna i maj månad för evigt. Inte för att den nödvändigtvis är bäst, men för att allt roligt fortfarande finns framför en då. Så fort sommaren börjar tar den också slut, en dag i taget…

klocka dum dummare

7. Semesterveckorna

Antingen regnar det eller också har dina kompisar bränt sina semesterdagar på en grisfest i Palma som du inte ville med på, och så står edu där i din ledighet och (typ) längtar tillbaka till jobbet så att du åtminstone får träffa lite människor.

planera semester

8. Bra väder – när du är borta

Inget sabbar en semester så mycket som vetskapen att det är dunderväder i Sverige samtidigt. Vilket ohyggligt slöseri med semester, liksom.

daligt vader

 

Men allt detta händer ändå av en anledning, och den är att sommaren är tiden då minnen skapas. Och då får det gärna kosta lite ångest, då och då.

Läs även: 9 saker du hatar dig själv för om du är tidsoptimist

Annons

Dela (31)
Tweeta

Annons


Laddar