Annons
Annons

6 goda anledningar till att inte börja träna just nu

Nu är den här: Tiden då fjolårets dåliga vanor ska skrotas och alla ska bli perfekta människor i en handvändning. Men trots att vi så klart har mycket att vinna på att träna så finns det gott om anledningar att inte börja just nu, i början av januari. Här är 6 av dem.

Joel Linde

1. Du kommer inte få gå på toa

Det viktigaste med att börja träna är inte att komma i form, utan att visa för andra att man tränar. Således kan du glömma att komma in på toaletterna när du behöver eftersom de kommer vara upptagna av människor med mobiler som vill vissa upp sina #nyaduktigajag när de gör sig redo för #beach2016.

Annons

gym selfie

 

2. De oändliga köerna

Du vet att du kommer få trängas och köa med precis alla andra i hela världen för att nå fram till det där löpbandet som gått på högvarv sedan raketerna sköts upp på nyårsnatten. Kort sagt är ungefär alla andra tider på året en bättre tid att börja träna.

Gilla Cafe.se på Facebook

ryan gossling bored

 

3. Stammisarnas dömande blickar

När du orienterar dig i de okända markerna kan du riktigt känna de dömande blickarna från gymmets stammisar. Blickarna (som du åtminstone inbillar dig att du ser) säger ungefär: ”Lek av dig du i några veckor så kan vi få tillbaka vårt gym igen i februari.”

nicki minaj bitch please look blick

 

4. Känslan av att vara PRECIS som alla andra

När du kliver in på gymmet slås du som av en Hulknäve av känslan att du är ett boskap i en vagn. Just nu är du PRECIS som alla andra, som står och trängs med sina förhoppningar i hallen. Lycka till att övertyga någon om att du faktiskt är där för att du vill, och inte för att det råkar vara januari.

sheep herd

 

5. Just nu är du gymmens bästa kund (och din ekonomis sämsta)

I januari är det så att säga säljarens marknad inom träningsbranschen. Efterfrågan är större än någon annan tid på året (förutom möjligtvis efter sommaren), och det finns inga som helst anledningar för gymmen att ge dig en särskilt förmånlig deal.

gym nope

 

6. Antiklimaxet när du inser att du inte fått något gjort

Efter att ha cirkulerat gymmet i en timme och bara lyckats få tillgång till några suspekta repstumpar och en boll (pga milslånga köer) är din avsatta tid tillända. Proteindrycken satt du i dig i all uppspelthet redan innan passets början, men eftersom du sammanlagt bara bränt 50 kalorier ligger du nu plus 200.

boll gym fail yogaboll

Så även om det är en jättebra idé att börja träna kan det vara värt att vänta till februari – så att du inte blir av med träningspeppen direkt ;).

Mer om träning från Café:

15 situationer vi som just börjat träna råkar ut för >

Svenskarnas 10 populäraste låtar att träna till >

16 prylar som fixar din träning 2016 >

Annons

Dela (195)
Tweeta

Annons


Laddar