8 tecken på att du är ihop med en mellonörd

Bara att säga Mello och inte Melodifestivalen, eller till och med Schlagerfestivalen, vittnar om att vi har att göra med en mellonörd.

Joel Linde | Foto: SVT  |  Publicerad 2017-05-09 17:32  |  Lästid: < 1 minuter

Det var Robin Bengtsson som gick vidare från Melodifestivalen till Eurovision Song Contest, vars första semifinal hålls i kväll, tisdag den 9 maj. (Han går dessutom ut som första tävlande.)

Många av oss kommer sitta klistrade klockan 21, chips inom räckhåll och kuddarna på rätt ställe, medan andra kommer ta till drastiska metoder för att undgå spektaklet.

I vissa fall möts dessa två typer och den ena kommer då att lägga märke till att den andra faktiskt är en, det som i folkmun kallas för, mellonörd.

Här är några solklara tecken.

1. Mellonörden har lärt sig räkna till 12 på franska – men har inte pluggat franska.

2. Mellonörden må påstå sig sakna koll – men när den 13 personer starka dans/mim/sång/kroppskonstnärsgruppen från Vitryssland kliver upp på scen sägen mellonörden ändå "ååå jaaa" och nynnar med på något öststats-klingande tungomål.

3. Mellonörden slänger sig med anekdoter kring de tävlande och tävlingen i sig som bara en initierad kan känna till. Och då inte bara från årets upplaga...

4. Mellonörden börjar bete sig insmickrande och visste du inte bättre skulle du tro att mellonörden mutade dig för att sitta med och titta utan att kritisera programmet för mycket.

5. Mellonörden har aldrig tidigare pratat om att åka på semester till Ukraina, men helt plötsligt är Kiev ett nytt drömresmål.

6. Mellonörden refererar livshändelser utifrån Mello-milstolpar. “Vilket år vi träffades? Ja, det var väl vintern innan Charlotte Perrelli vann Eurovision…”

7. Mellonörden vet exakt vilka länder som alltid röstar på varandra och kan därmed räkna ut ganska långt i förväg vilka som kommer hamna högt.

8. Mellonörden fnissar alltid när den cypriotiska uppläsaren, Klitos Klitou delger hur tittarna på Cypern har röstat. (Alltid Grekland.)

Vill du veta hur mycket – eller lite – av en mellonörd du själv är? Gör vårt vattentäta quiz!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:08