Hoppa till innehåll

9 grymma kabinväskor för dig som reser med handbagage

Kabinväskor.
Karin Wimark

Billig, snygg, praktisk eller färgstark? Vi har samlat ett gäng kabinväskor för handbagage – perfekt för vårens- och sommarens resor.

1. Essential, Nortvi

För den designintresserade

Amsterdam-baserade Nortvi saluför stilrena, hållbara och förvånansvärt prisvärda resväskor i en rad olika färger och storlekar. Skalet är tillverkat av okrossbar tysktillverkad polykarbonat. Skulle du mot förmodan ändå lyckas med konststycket att ha sönder väskan erbjuder Nortvi livstidsgaranti och gratis service. Hållbarhet är en av Red Dot Design Award-vinnarens starkaste grenar, både när det kommer till kvalitet och miljöpåverkan. Det slitstarka innertyget i resväskorna är till exempel tillverkade av 100 procent återvunna plastflaskor.

Pris: från 2 200 kr (carry-on, 36 l). nortvi.com

Vit kabinväska

2. M5, Horizn Studios

För den digitala resenären

Tyska Horizn Studios är ett design- och innovationsdrivet väskvarumärke som bland annat var först ut med att lansera världens första integrerade och avtagbara väskbatteri – perfekt för dig som vill ladda Ipaden, telefonen eller datorn på resan. Kabinväskan M5 Smart rymmer 37 liter och har ett smidigt fack för dator och annat du snabbt behöver komma åt.

Pris: från 5 300 kr (carry-on, 37 l). Det finns också andra varianter av resväskan för från 3 700 kr. horizn-studios.co

Grå kabinväska med ytterfack
Grå kabinväska med lås

3. Ramverk Carry on, DB

För kräsna kreatörer

Det prisvärda väsksystemet Ramverk Pro satte skandinaviska väskmakarna DB på kartan när den lanserades 2022. En ovanligt lyckad kombination av form och funktion, där en skyddande aluminiumram tillsammans med ett kantigt lättviktsskal i svart polykarbonat drog till sig blickar på bagagebandet. Väskorna, som kommer i fem färger och fyra storlekar, är utrustade med blixtlås i stället för aluminiumram för att hålla nere vikt och pris. Precis som i Pro-serien finns det gott om accessoarer och tillbehör att komplettera med, för en perfekt organiserad packning. Inte minst DB:s patenterade kroksystem, som gör det möjligt att ”haka på” ytterligare accessoarer på bagaget, är en praktisk funktion vid tung packning, liksom väskornas 360° Hinomoto-hjul som hjälper dig att ta dig från A till B under tystnad.

Pris: från 3 500 kr (carry-on, 34 l) se.dbjourney.com

Grön kabinväska

4. Upscape, Samsonite

För den shoppingsugna

Lättviktig, stötdämpande hjul och med ett avtagbart innerfoder som går att tvätta. Samsonites nya Upscape har det mesta en schyst väska kan tänkas behöva och väljer du modellen ”easy access” tillkommer ett smidigt ytterfack med fack för laptop, läsplatta och mobilen. Resväskan går dessutom att expandera vid behov – perfekt för den som gillar att shoppa på resan.

Pris: Från 2 799 kr. (carry on 39/45 l). samsonite.se

5. Smygehuk, Cavalet

Färgstark & funktionell

Välj mellan flera härliga färger från svenska Cavalet – ett märke som sträcker sig tillbaka i tiden till 1945. Smygehuk är en hård, modern kabinväska med godkända TSA-lås, lätt vikt, sköna dubbelhjul och 10 års garanti. Dessutom helfodrad inredning med packband och avdelare för en bekvämare packupplevelse.

Pris: 1 399 kr (38 l). calavet.se

6. Airwave Neo, Epic

Slitstark göteborgare

Ny lättviktsväska från svenska Epic med ett extra starkt yttre något som gör väskan tåligare och mer reptålig. Dessutom är alla komponenter på väskan utbytbara vilket på sikt ger en mer hållbar produkt. Välj mellan fyra färger och i två storlekar.

Pris: 1 399 kr (39l). epictravelgear.com

7. Starvibe, American Tourister

För en färgstark resa

Slå till på en resväska med färg! Starvibe är dessutom lättviktig (endast 2,3 kg), rymmer så mycket som 37/41 liter och är en lättmanövrerad favorit som dessutom är expanderbar. Addera ett integrerat TSA-kombinationslås, organiserad inredning och sju färger att välja bland.

Pris: 1 699 kr (33,5 l). americantourister.se

rosa väska

8. The Carry on, Away

Matchande väska & packkuber

Designat för resenärer av resenärer. Så presenterar väskföretaget Away sin prisade resväska The Carry on som är en stilren resväska med hårt skal av polykarbonat. Välj mellan standardstorleken eller ”the bigger Carry on” som är 15 % större. Kombinera med matchande packkuber för en perfekt organiserad packning!

Pris: Från 2 900 kr (40 l). awaytravel.com

Orangea packboxar för resväska

9. Texel Cabin Bag, Rains

För regnigare destinationer

Reser du mycket i ett regnigt Skandinavien? Då kan denna väska vara något för dig. Rains kabinväska Texel Cabin Bag är en mjuk resväska på hjul som dessutom är vattentät! Resväskan finns i flera storlekar – bland annat en klassisk kabinväska och en mindre modell.

Pris: mini (23,7 l) 1 799 kr | kabin (40l) 1 899 kr. se.rains.com

Svart mjuk kabinväska

Se till att dubbelkolla med ditt flygbolag vilka vikter och mått som gäller för kabinväskor. Det kan nämligen variera mellan olika flygbolag.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.