Hoppa till innehåll

9 hetaste spelen det snackas om inför världens största mässa

Mats Rydström

Café är på plats i Los Angeles för världens största spelmässa, E3, som öppnar på tisdag. I går listade Digitalt-bloggens utsände Mats Rydström tre tuffa titlar som vi kommer att kolla in: Halo 5: Guardians, Fallout 4 och Just Cause 3. Här kommer ytterligare 10 heta spel som vi hoppas kunna testa eller åtminstone glutta på … Continued

doom

Café är på plats i Los Angeles för världens största spelmässa, E3, som öppnar på tisdag. I går listade Digitalt-bloggens utsände Mats Rydström tre tuffa titlar som vi kommer att kolla in: Halo 5: Guardians, Fallout 4 och Just Cause 3.

Här kommer ytterligare 10 heta spel som vi hoppas kunna testa eller åtminstone glutta på under den kommande veckan.

Häng med på Digitalt – härnäst rapport från Xbox-presskonferensen som startar 18:30 svensk tid.

* * *

1. Doom

Purfärsk trailer från det kommande Doom-spelet som släpps nästa vår! Det borde stå en siffra efter, men flera olika spelhus kör nu med strippade titlar (t ex också kommande Need for Speed) som kanske är tänkt att få spelen att framstå som mer äkta och tillbaka till rötterna. Slaktfest, för att damma av ett gammalt uttryck!

2. Tom Clancy’s The Division

Nu börjar vi bli otåliga. Detta online-action-spel görs av svenska Massive Entertainment och utspelas i New York efter en enorm pandemi. Redan på Gamescom-mässan i Köln 2013 såg det grymt lovande ut, men i skrivande stund får vi kolla en gammal trailer igen. Spelet kommer ges ut första kvartalet nästa år och Ubisoft håller presskonferens måndag kl 23:45 svensk tid, där vi hoppas att The Division stjäl showen.

3. Uncharted 4: A Thief’s End

Det är lätt att glömma att Drake’s Deception, det tredje Uncharted-spelet, faktiskt kom ut redan 2011. Hög tid alltså för fjärde, rejält försenade upplagan som troligen kommer visas upp stort av Sony på mässan och släppas första kvartalet 2016. Det föregås dock av ett paket med alla de tidigare spelen remastrade för PS4, The Nathan Drake Collection, som släpps 9 oktober och visas i trailern ovan.

4. Mass Effect

Denna speltriolgi skulle ju egentligen vara slut, men spelserierna är de nya hårdrocksbanden som aldrig vill lägga av. Vart detta rymdäventyr tar vägen vidare vet vi inte så mycket om, men det lär säkert visas i någon form på Electronic Arts pressmöte måndag kväll kl 22 svensk tid. Gamereactor har publicerat den information som hittills läckt, här.

5. Forza Motorsport 6

Kunniga racingspelare bråkar gärna om vilket som är bäst av Forza 4 (till Xbox 360) och Forza 5 (till Xbox One). Det vi hittills vet är du kommer att få köra en Ford GT. Mer om Forza 6 blir det på torsdag kväll.

6. Call of Duty: Black Ops III

http://www.youtube.com/watch?v=58Pspqx0XGs

Behöver ingen direkt presentation – vi får återkomma med intryck från mässgolvet.

7. Mirror’s Edge: Catalyst

mirrors-edge-catalyst

I fem-sex år har en mindre skara hardcorefans hoppats på en uppföljare till Mirror’s Edge – det ultramoderna och relativt våldsfria parkour-spelet som DICE släppte 2008. Det finns inga nya bilder, och spelet har ännu aldrig visats upp offentligt, men det är nu klart att det får tilläggsnamnet Catalyst och lär visas i spelbart skick.

8. Mad Max

madmax

Ett annat svenskt spel är kommande Mad Max-spelet, som precis som nämnda Just Cause 3 görs av Stockholmsbaserade Avalanche Studios. Filmen är ju redan ute på bio och det är hög tid att låta alla testköra spelet, som ska släppas tidigt i höst.

9. Star Wars Battlefront

star_wars_battlefront

DICE har retats mycket med glimtar från vad som ser ut att bli ett av de allra bästa Star Wars-spelen någonsin. Det släpps den 17 november – alltså en månad innan nya biofilmen, The Force Awakens, har premiär.

Mats Rydström

* * *

Läs också!

16 bevis på att Södermalm har Sveriges roligaste poliser

22 ord som du förstår om dina päron kommer från Stockholm

11 kändisar som ser exakt ut som två andra kändisar ihop

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.