5 låtar du måste lyssna på den här helgen

Tobias Norström  |  Publicerad 2015-01-30 14:40  |  Lästid: 2 minuter
latar-i-veckan

Äntligen helg! Fira med att lyssna på de bästa låtarna just nu – vi bjuder på Lana Del Reys producent, Jens Lekmans vykort och Rihanna i ett fantastiskt samarbete.

* * *

1. Emile Haynie feat. Lana Del Rey – Wait for Life

Emile Haynie är producenten som bland annat arbetat med Eminiem, Kid Cudi och Ice Cube. Nu ska Haynie släppa eget och gästar på första låten från kommande albumet We Fall gör ingen mindre än parhästen Lana Del Rey. Resultat är vemodigt och rätt himla vackert!

 

2. Dan Lissvik – Airwalk

När jag var liten var ett par vita Airwalks det tuffaste man kunde ha på sina fötter i kapprummet. Nu är Dan Lissviks nya låt Airwalk – från kommande tolvan med samma namn – det tuffaste man kan ha i sina hörlurar i vardagsrummet.

 

3. Lil’ Wayne feat. Migos – Amazing Amy

http://www.youtube.com/watch?v=If-md3Qs2u0
Lil’ Waynes kommande album, Carter V, är precis som Lil’ Waynes andra album hopplöst försenat. Som plåster på såren släppte Wayne nyligen mixtapet Sorry 4 the wait 2 där det överlägset bästa spåret Amazing Amy gästas av årets stora rapnykomlingar, Migos.

 

4. Rihanna, Kanye West & Paul McCartney – FourFiveSeconds

http://www.youtube.com/watch?v=7-_fMzML4UQ

Låten ligger just nu nere från Youtube.

Paul McCartneys kampanj att korrumpera dagens unga har gått från den sinnessjukt svaga låten till dataspelet Destiny, via den finstämda Kanye West-balladen Only One och nu till det otroligt charmiga samarbetet med West och Rihanna – FourFiveSeconds. Den helt beatlösa lilla gitarrdängan är lika anspråkslös som den är mysig. Om detta är de första tecknen på en ny nedtonad Kanye eller bara lite tillströmning på McCartneys sargade kreddkonto återstår att se.

 

5. Jens Lekman – Postcard #3


Jens Lekmans projekt för 2015 är att parallellt med arbetet med den nya skivan släppa en låt varje vecka som fångar var han befinner sig just nu. Projektet kallas Postcards och den tredje låten i ordningen är inget annat än en otroligt träffsäker avskalad liten poppärla.

 

Tobias Norström

* * *

Läs också!

Här är superstjärnorna som tjänar mest i sekunden

6 uppkopplade prylar som gör ditt hem mycket smartare

Emil Persson: ”Sjung gärna om alkohol i poplåtar – men lämna Fireball utanför!”

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-07 13:47