Hoppa till innehåll

6 uppkopplade prylar som gör ditt hem mycket smartare

Mats Rydström

En blomkruka som tar hand om vattningen och en säng som formar sig efter kroppen – 2015 kommer de uppkopplade produkterna som ska förändra våra hem. Här är 6 sjukt spännande nyheter från teknikmässan CES i Las Vegas! * * * 1. Låt blomkrukan sköta vattningen Parrot Pot beskrivs som världens smartaste blomkruka. Saknar du … Continued

smarta-prylar-hemmet

En blomkruka som tar hand om vattningen och en säng som formar sig efter kroppen – 2015 kommer de uppkopplade produkterna som ska förändra våra hem. Här är 6 sjukt spännande nyheter från teknikmässan CES i Las Vegas!

* * *

1. Låt blomkrukan sköta vattningen

parrot_pot

Parrot Pot beskrivs som världens smartaste blomkruka. Saknar du gröna fingrar eller reser mycket kan detta vara prylen för dig. Krukan har ett ihåligt hölje med vattenbehållare på 2,2 liter och ett inbyggt vattningssystem, via en app som kan hantera 8 000 olika växter.

Mer info: parrot.com

2. Håll akvariefiskarna vid liv via nätet

fishbit

Manicken FishBit hjälper dig att hålla koll på ditt akvarium även när du inte är hemma, med sensorer som känner av hur vattnet och dina fiskar mår. Via en app kan du följa detta och styra ljus, pump, med mera för att undvika död i akvariet.

Mer info: getfishbit.com

3.  Vakna rätt med den smarta glödlampan

misfit_bolt

Misfit Bolt heter glödlampan som håller koll på dina sömnvanor – de kan programmeras att automatiskt dämpa ljuset och släcka när du håller på att somna, och tända när det är dags att stiga upp. De går att fjärrstyra från iOS eller Android, och funkar också ihop med Misfits olika smartband. Det kostar 50 dollar för en glödlampa och 130 dollar för ett trepack, och Misfit Bolt ska börja levereras i februari.

Mer info: misfit.com

4. Sov i en säng som justerar sig efter kroppen

rest_smart_bed

ReST Mattress är världens första smarta säng – den justerar sig efter hur du sover. ReST står för Responsive Surface Technology och innebär att ytskiktet på madrassen är tryckkänsligt och helt enkelt läser av din kropp och anpassar hårdheten dynamiskt.

Det är en fantastisk men dyrköpt lyx. I nuläget kan sängen bara förbeställas med en deposition på 500 dollar. De färdiga sängarna kommer sedan att kosta mellan 5-10 000 dollar, beroende på storlek.

Mer info: restperformance.com

5. Håll koll på vem som står utanför dörren

peeple_techcrunch

Peeple är ett smart titthål som är mellan idéstadiet och en Kickstarterkampanj –  som ska dras igång under våren. Peeple ansluts till hemnätverket och kan identifiera personen på andra sidan dörren, så fort denne knackar. Peeple plåtar helt enkelt vederbörande och skickar bilden till din smartphone.

Skönt att kunna slippa just det där besöket på söndagmorgonen, men det kan också vara praktiskt även om du inte är hemma. Hantverkare och folk i budbranschen tenderar att komma ”mellan 9-16”. Om du då direkt kan se när någon försöker göra en levererans kan du be en granne öppna.

Mer info: signup.peep.gs

6. Sätt på kaffekokaren från sovrummet

idevices-switch

Uppkopplade väggurtag har många användningsområden: allt från att tända och släcka belysning under semestern för att lura eventuella tjuvar att någon är hemma, till att slå på kaffebryggaren från sängen.

D-Link lanserar produkten Home Smart Plug för 450 kronor. Sätt den i väggen, anslut valfri pryl som du vill kunna fjärrstyra strömtillförseln till, eller koppla till en rörelsedetektor för 400 spänn. Ett alternativ är iDevices Switch som går att styra från din iPhone. I nuläget klarar den dock bara av den amerikanska, hälften så starka strömmen på 120 volt..

Mer info: idevicesinc.com

mydlink_home_smart_plug

Mats Rydström

* * *

Fler smarta prylar!

Espressomaskinen som styrs med en app

LG:s dammsugare som kan startas från jobbet

Den fjärrstyrda luftrenaren som räddar dina husdjur

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.