Annons

battre-forhallande

Alla förhållanden går genom upp- och nedgångar, det är inga konstigheter med det. Men låt inte sämre tider dominera ert förhållande och riskera uppbrott.  

De här 9 knepen hjälper er att bryta dåliga mönster och få ett bättre förhållande. Kom ihåg att prata med din partner –  kommunikation är alltid viktigast! 

Annons

1. Överraska din partner!

Det här kan du börja med direkt! Skicka ett gulligt sms, eller planera en mysig middag i kväll – små gester i vardagen gör stor skillnad för kärlekslivet!

Gilla Cafe.se på Facebook

2. Ta er tid för närhet

Mellan barnhämtningar, middagsplaner, jobb och telefonsamtal är det lätt hänt att vi glömmer bort den som står oss närmast. Om tiden springer ifrån er – skapa tid för närhet! Gå och lägg er lite tidigare, eller ställ klockan lite tidigare än vanligt så att ni får möjlighet att kramas lite… 

3. Ta inte din partner för given

När man har varit i en relation väldigt länge riskerar man att hamna i ett läge av slentrian där man tar sin livskamrat för given. Undvik den här fällan och påminn både dig själv, och din partner, hur tacksam du är för ert gemensamma liv.

4. Var försiktig med SMS

Även om textmeddelanden kan vara praktiska ska det inte användas för viktiga diskussioner. Har du något du behöver prata med din partner om – ring upp eller vänta tills ni ses och ta det mellan fyra ögon. SMS leder lätt till missförstånd!

5. Kom ihåg att se varandra i ögonen

Att ha ögonkontakt är ett enkelt sätt att skapa en känsla av mer närhet!

6. Fastna inte i tv-fällan

Vi är många som älskar att krypa upp i soffan och följa en riktigt bra serie tillsammans med vår partner, men var försiktiga så att ni inte fastnar i tv-fällan där det ni tittar på är centrum för uppmärksamheten HELA KVÄLLEN. Sätt av en stund att tala med varandra innan ni slår på tv:n! 

7. Var försiktig med kritik

Att vara snälla mot varandra borde vara en självklarhet, men det är lätt att fastna i destruktiva mönster där kritik och hårda ord blir en del av vardagen. Självklart måste man kunna kritisera varandra i ett förhållande, men tänk dig för innan du öppnar munnen, även om du är irriterad, det finns ingen anledning att såra varandra i onödan.

8. Ta en dusch med din partner!

Det här är kanske det bästa tipset av alla eftersom det för er närmre, också bokstavligt talat, samtidigt som ni sparar både tid och pengar. Beröring är viktigt!

9. Planera in tid för dig själv!

Sist, men absolut inte minst, är det viktigt att du får egentid! Du behöver inte åka en vecka på charter själv, det räcker kanske med att du går på bio en kväll eller går en promenad på egen hand. Det är bra att sakna varandra litegrann ibland! 

Annons

Dela (58)
Tweeta

Annons


Laddar