Acne Studios öppnar jättebutik på Manhattan – kolla in bilderna

Inredning i guld och ett golv i svart asfalt är några av de lyxiga ingredienserna när Acne Studios startar en ny flaggskeppsbutik på en av Manhattans finaste adresser. Ett kvarter från ikoniska konstmuseet Met Breuer öppnar nu det svenska märket sin största butik hittills.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-16 15:13  |  Lästid: 2 minuter

Svenska Acne Studios fortsätter sitt framgångståg utomlands. Efter att tidigare öppnat butiker i både New York och Los Angeles öppnar man nu sin globala flagskeppsbutik vid Madison Avenue på Manhattan i New York.

1

Butiksöppningen är märkets största hittills med en yta på 230 kvadratmeter, och inredningsdetaljer i guld. Butiken ligger på hörnet av East 74th Street och ska markera ytterligare ett steg i Acnes expansion i USA.

– För mig var det viktigt att elevera butiksdesignen till något spektakulärt eftersom läget på sätt och vis kräver det. På grund av detta valde jag guld som butikens signaturton. Klassiskt, men fortfarande inom Acne Studios universum. Det ska vara som en lokal butik på en global scen, säger Jonny Johansson, creative director på Acne.

3

Förutom gulddetaljer innehåller butiken ett svart golv i asfalt, bronsmöbler och handgjorda mattor som har tagits fram tillsammans med möbel- och inredningsdesignern Max Lamb.

Butiken innehåller både herr- och damkläder och är öppen nu på 926 Madison Avenue. 

6 5 4 2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-02 10:33