Annons
Annons

Adidas återupplivar skoklassiker tillsammans med Kate Moss

Adidas Gazelle uppdateras i samarbete med Kate Moss och Instagramkonstnär.

Tom Cehlin Magnusson

Inte många företeelser är så ikoniska inom modevärlden som Kate Moss. Möjligen med Adidas Gazelle som ett av få undantag. Den tidlösa skomodellen introducerades redan 1968 som en fotbollssko för inomhusbruk, och syns idag på många stilmedvetna fötter. Kanske blir därför mötet mellan Adidas klassiska skomodell och världens kanske mest kända modell ovanligt passande.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

kate-moss-adidas-originals-gazelle-02

Adidas återlanserar nu i sommar Gazelle, och kampanjen är baserad på en klassisk bild på den brittiska supermodellen från 1993 där hon bär skon med dess ikoniska ränder. Denna gång har dock konstnären Doug Abraham, känd som @bessnyc4 på Instagram, gjorts sin egen tolkning och förvandlat bilden till ett gaffatejpat kollage av bilder från Kate Moss långa karriär. Kampanjens namn är ”Remember the Future” och är inspirerad av idén om hur konstnärer och artister lånar och stjäl från historien för att skapa nytt.

–Gazelles var DEN skon alla hade på 90-talet…jag var och har alltid varit en Adidas-tjej, låter Kate Moss hälsa i ett pressmeddelande.
Skorna kostar 999 kronor på företagets hemsida och kommer framöver släppas i en rad olika färgkombinationer.

 

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar