Hoppa till innehåll

Adidas släpper Stan Smiths med Luke Skylwalker-tema

Markus Aamisepp

Klassisk sko möter klassiska ”The Empire Strikes Back”.

Hajpen kring Star Wars bara fortsätter. Efter att franchise-serien återigen väcktes till liv efter Disneys Star Wars: The Force Awakens (2015) har Sjärnornas krig-rekvisitan återigen börjat dugga tätt på fysiska som virtuella butikshyllor. Allt från coola wookie-stolar och japansk streetwear till Star Wars-kryssningar är exempel på fantasyfilmernas nya annektering av våra hjärnor.

Nu fortsätter spridningen av världens kanske kändaste filmfranchise – men denna gång i form av att sammansmälta sig med världens kanske mest klassiska sko. Det bästa av två världar, som det heter!

Ja, som del av hyllningen av Star Wars: The Empire Strikes Back (1980) som i år fyller 40 ska Adidas nu släppa en Stjärnornas krig-inspirerad Stan Smith-sko. På den blå- och vitfärgade skon syns huvudpersonen Luke Skywalker fattandes ett lasersvärd.

Det blåa på skon representerar i sin tur protagonistens laserklinga och det vita platsen ”Cloud City” där den amputerade Luke Skywalker får reda på att Darth Vader är hans far. Det blir extra tydligt av faktumet att Lukes reaktion på pappabeskedet, ”Nooooo!”, finns skrivet på undersidan av skon.

Men vänta – det finns mer. På skosulorna finns även bilder på Luke Skywalker och dessutom får du med fyra knappnålar med R2D2, Yoda, en X-Wing och ett lasersvärd på.

Är du sugen på årets kanske snyggaste Star Wars-sko, som släpps den 23 juli för 1 080 kronor, kan du läsa mer på Adidas hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.