Hoppa till innehåll

2018 års löparsko från Adidas anpassar sig efter din fots rörelser

Olle Arnell

Adidas största och viktigaste lansering inom löpning är här – Adidas Solarboost släpps den 17 maj.

Adidas största nyhet inom löpningsegmentet 2018 är en vidareutveckling på succéskorna med Boost-sula, skon Solarboost. Med vad de själva kallar Tailored Fibre Placement-teknologi, anpassar sig ovansidan av skon efter just dig och känner av dina fötters form och rörelsemönster.

– Vi insåg att det var dags att utmana status quo för högkvalitativa löparskor. Genom denna banbrytande användning av Tailored Fibre Placement i skoindustrin har vi lyckats skapa den mest tekniska löparskon någonsin från Adidas Running, kommenterar Chris Ekman, globala produktchef på Adidas Running.

Boost-sulan från de senaste årens löparskor, som ger stötdämpning och energiåtervinning i din löpning, finns kvar i uppdaterad form liksom vad de kallar Energy Rail som ger optimal stabilitet och passform kring hälen och bakre delen av foten.

Man har använt en helt ny tillverkningsteknik genom att sammanfoga överdelen av skon med hjälp av fibrer framställda från återvunnen plast, i stället för att sätta ihop skodelarna med olika typer av material.

Det här är ett första steg mot att i framtiden kunna skräddarsy löparskor efter användarens individuella behov och egenskaper, skriver Adidas i ett pressmeddelande.

Adidas Solarboost kostar 1 399-1 599 kronor och finns i utvalda Adidas-butiker samt här från och med 17 maj, där du också kan läsa mycket mer om skon!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.