Hoppa till innehåll

Adidas Boost fyller fem år – släpper uppdaterad version av originalskon

Olle Arnell

Sedan Adidas gav ut Boost-modellen första gången 2013 har den varit en av de ledande löparskorna på marknaden. I år firar man fem år med att släppa en ny version av den allra första modellen.

Löparskorna från Adidas som varit väldigt populära sedan de kom, Adidas Boost, kom med en ny teknik som ger tillbaka mer energi till löpningen än tidigare skor. Det är den karaktäristiska mellansulan på skon som frambringat en, om yttrycket tillåts, boost för adidas löparskorsegment.

Tillsammans med hög dämpning har detta gjort att skorna varit en av de ledande löparskorna på marknaden sedan lanseringen 2013. I år fyller man alltså 5 år och det uppmärksammar man genom att bland annat släppa den första Boost-skon, Energy OG BOOST i svart och gult.

De släpper också skon UltraBOOST i flera nya utseenden och färger.

”Designen är inspirerad av det bästa från tidigare UltraBOOST-modeller kombinerat med adidas nyaste och mest avancerade teknologier” skriver Adidas i ett pressmeddelande.

UltraBOOST och UltraBOOST X finns tillgängliga online från 21 februari och kostar mellan 1 799 – 1 999 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.