Hoppa till innehåll

Liam Gallagher släpper Adidas-sneakers med sitt eget ansikte på plösen

Liam Gallagher skor, Adidas Spezial.
Marlon Appelgren

Liam Gallagher på ett par Adidas Spezial, jo tack.

Den brittiske rockmannen och citatmaskinen Liam Gallagher är i modekontext mest känd för sin digra garderob av parkasjackor samt banbrytande frisyrval. Hans numer nedlagda (eller pausade, beroende på hur man ser det) Oasis ÄR brittpop, Fred Perry zip-crews, jeans och sneakers och Liam Gallaghers egen stil har länge haft en naturlig länk till streetwear-sfärens finrum.

Nu teamar stjärnan upp med Adidas Spezial för releasen av den nyuppdaterade Adidas-sneakern Spezial Padiham LG SPZL. Den stilrena sneakern släpps i samband med releasen av Gallaghers kommande album Why Me? Why Not? som släpps i september.

Skorna kommer i en krämfärgad ovandel i mocka och läder som matchas med en mellansula i gummi som går i samma färg. Andra detaljer inkluderar Liam Gallaghers ansikte på plösen samt Adidas ikoniska och patenterade streck i klassisk zig-zag beskärning.

https://www.instagram.com/p/B1dsJUWoT9n/?utm_source=ig_embed

Sneakern släpps i begränsad upplaga och är en hyllning till Gallaghers livslånga relation med Adidas. I en intervju medger Oasis-sångaren att han varit lojal mot de tre ränderna ända sedan han fick sina första Adidas-skor som han då bar närmast religiöst.

På sin Instagram publicerade rockstjärnan även ett klipp där han får syn på skorna för första gången.

https://www.instagram.com/p/B1a6M2XFr2_/?utm_source=ig_embed

– Snyggaste jäveln på den här planeten, snyggaste skorna på den här jävla planeten.

Adidas Padiham LG SPZL släpps 30 augusti. Prislappen är i nuläget okänd.

Artikeln publicerades först på King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.