AIK Fotboll och Oscar Jacobson släpper världens mörkaste kostym

AIK Fotbolls herrlagstränare Bartosz Grzelak i världens mörkaste kostym.

... På världens ljusaste dag.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-06-21 14:54  |  Lästid: 2 minuter

Årets ljusaste dag infaller idag, tisdagen den 21 juni. I samband med det passar den svartklädda allsvenska tabelltvåan AIK Fotboll tillsammans med kostym- och smokingmästarna på Oscar Jacobson på att släppa världens mörkast kostym, vilken de kallar för The Phantom Suit.

Kostymen är sydd i den sällsynta textilen IR Flock Sheet som är utvecklat av det japanska företaget KoPro. Det är ett sammetsliknande material som absorberar 99,7 % av allt ljus, vilket i praktiken innebär att ögat inte uppfattar dess konturer och att det framstår som mycket svartare än en vanlig svart färg. Hantverket kring framtagandet av kostymen har Oscar Jacobsons skräddare bidragit med. Oscar Jacobson har utöver samarbetet med The Phantom Suit under säsongen också klivit in som kostymleverantör till AIK Fotbolls herr- och damlag. 

”AIK är motsatsen till lagom och det genomsyrar allt vi gör. Om vi ska ta fram en kostym så tar vi inte fram en vanlig, mörk kostym. Då tar vi fram världens mörkaste kostym”, säger Tobias Larsson, Kommunikationschef på AIK Fotboll.

Frontar kampanjen gör Gnagets herrlagstränare, Bartosz Grzelak.

”Både AIK och vi är varumärken som funnits med länge, mycket tack vare att vi båda alltid vill framåt och utvecklas. När AIK Fotboll presenterade den här idén hoppade vi på direkt. Den befinner sig i skärpunkten mellan tradition och innovation. Och det är precis där vi ska befinna oss”, kommenterar Richard Woodbridge, VD och koncernchef för Oscar Jacobson, samarbetet.

Kostymen är custom made och går att beställa i Oscar Jacobsons butik i Mall of Scandinavia. Kostymen kostar 29 998 kronor, och visst stinker det köp för författaren, krönikören och AIK-supporten Alex Schulman?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-06-21 14:57