Hoppa till innehåll

Dagens bästa nyhet? Att alla avsnitt av Seinfeld kommer till Netflix

Seinfeld-gänget bakom en Netflix-logga
Marlon Appelgren

Och priset för årets kulturgärning går till… Netflix!

Streamingjätten Netflix har köpt rättigheterna till vad som många klassar som världens roligaste tv-serie, Seinfeld. Rättigheterna är globala, vilket betyder att även vi i Sverige får ta del av alla 180 avsnitt av den Emmyprisade komediserien.

Den som väntar på något gott får dock i det här fallet vänta ett tag. Tv-serien landar vårt Netflixutbud så långt fram som år 2021. Vad Netflix har hostat upp för de globala rättigheterna till serien är okänt, men uppgifter från Los Angeles Times pekar på att det rör sig om minst 500 miljoner dollar, motsvarande 4,8 miljarder kronor.

Seinfeld sändes i NBC mellan 1989 och 1998. Det sista avsnittet sågs av 76 miljoner tittare i USA och tv-serien är en av de mest inkomstbringande tv-serierna genom tiderna. Framgångarna gjorde Jerry Seinfeld till en av världens rikaste skådespelare, god för cirka 5 miljarder kronor. Att Seinfeld tackade nej till NBC:s erbjudande om 110 miljoner dollar för en tionde säsong säger väl det mesta.

Tv-serien är sprungen ur humorduon Jerry Seinfeld och Larry Davids genialitet. En serie om typ ingenting som hade allt och som, till skillnad från många andra humorfenomen, faktiskt åldrats med värdighet. Seinfeld levde efter det anti-empatiska mantra ”no hugging, no learning”. Ingen av de bärande karaktärerna fick utvecklas och bli bättre människor under seriens gång. En devis som verkligen visade sig vara nyckeln till framgång.

Artikeln publicerades först på King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.