Hoppa till innehåll

Allt om Pelago – Stockholms nya somriga restaurang

Vid Slussen i Stockholm öppnar nu Pelago, en omtalad ny restaurang med fokus på grillad mat, livemusik och otrolig utsikt i alla väderstreck.

Den 15 maj slår sommarrestaurangen Pelago upp portarna. Den omtalade nykomlingen håller till på Katarinahusets tak, en trappa upp från Katarina Gångbro, och har sedan öppet varje dag under sommaren. Som läget skvallrar om bjuds man verkligen på en av Stockholms mest imponerande utsikter. På den 760 kvadratmeter stora serveringen erbjuds grillad mat tillagad över öppen eld på en 5 meter lång grill, allt ackompanjerat av liveartister och DJ:s.

”På Pelago vill vi bjuda på känslan av sommardagar som aldrig tar slut. Kulturen har en betydande roll för hela sommaren och DJs och liveakter kommer fylla taket med musik. Vi har också fixat barer på hjul så att du som gäst aldrig behöver ta mer än ett par steg för att beställa det du vill.”, säger Gustav Norberg, restaurangchef på Pelago.

I barerna har gästen möjlighet att beställa Pelagos egna sommardrinkar på burk, framtagna i samarbete med Stockholms Bränneri. 

Gustav berättar även om valet av den väldigt lokala samarbetspartnern.

”Valet av Stockholms Bränneri kändes helt givet. De andas hantverk och har alltid gjort väldigt bra produkter. Dessutom ligger de bara ett stenkast från oss på Pelago. Det var viktigt för oss att arbeta med en lokal aktör som har ett genomgående miljötänk, och Stockholms Bränneri är ju några av de bästa vi har när det kommer till kvalitet och kreativitet.”

Pelago öppnar den 15 maj. Endast drop-in, ingen bordsbokning.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.