Allt vi vet om den Game of Thrones-prequel som just nu spelas in

Inga Lannisters eller Targaryens ska finnas med, men väl Starks, jättevargar och inte minst White Walkers.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-07-10 14:33  |  Lästid: 2 minuter

Författaren och hjärnan bakom den kanske största tv-serien någonsin, George R.R. Martin, har precis avslöjat en del fantasieggande detaljer om den Game of Thrones-prequel som nyligen började spelas in i Nordirland. Detta i en intervju med Entertainment Weekly som publicerades i går.

Serien utspelar sig ungefär 5000 år innan händelserna i Game of Thrones, i en tid då Westeros var en radikalt annorlunda plats. Det finns ingen järntron och inget King’s Landing. Inte heller är det fråga om några sju kungariken, som vi har vant oss vid. Istället är Westeros vid den här tidpunkten uppdelat i 100 små kungariken, den politiska situationen torde alltså vara ännu mer instabil – och Westeros en än mer kaotisk, laglös och farlig plats.

Sju kungariken? I den prequel som just nu filmas kommer att det finnas 100 kungariken i Westeros.

Serien tilldrar sig innan Targaryen-ättens tid – och således innan drakarnas tidevarv. Men det lär inte råda någon brist på välkända släkten eller spektakulära varelser då George R.R. Martin har bekräftat att både ”The Starks” och deras bästa vänner, jättevargarna, kommer att figurera i serien. ”The White Walkers” ska, liksom i Game of Thrones, spela en viktig roll i berättelsen, vilket man kan utläsa av George R.R. Martins eget förslag på titel på serien: The Long Night. (Huruvida detta faktiskt blir den slutgiltiga titeln är tveksamt då det ytterst omdiskuterade tredje avsnittet i den sista GoT-säsongen betitlades just detta, varför en alternativ titel som författaren själv nämner är The Longest Night.)

”The Long Night” är i vilket fall en mytisk era, som nämns flera gånger i Game of Thrones, då vintern varade en hel generation. Detta var också tiden då ”The White Walkers” skapades av ”The Children of the Forest”, något som GoT-tittare fått se en skymt av i serien.

Det verkar som att vi kommer att få veta betydligt mer om historien bakom ”The White Walkers” i prequel-serien.

Inte heller Lannister-ätten kommer att synas i serien, då den vid den här tidpunkten helt enkelt inte existerade. Däremot ska Lannister-släktens gods, Casterly Rock, finnas med.

Casterly Rock.

I rollerna ser vi bland andra Naomi Watts (Mulholland Drive, 21 Gram) och Naomi Ackie (The Rise of Skywalker). Alla GoT-fans får emellertid ge sig till tåls ett tag innan det är dags att återbesöka Westeros då prequel-serien som tidigast väntas få premiär 2021.

Källa: Esquire, Entertainment Weekly.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-07-10 14:33